vrijdag 12 mei 2006

Hot dog

Na een poosje in de wachtkamer te hebben gezeten en de eindeloze oninteressante verhalen van praatgrage hondenbezitters te hebben aangehoord, werden we naar binnen geroepen. Rover werd door mij op de onderzoekstafel getild terwijl ik de dokter uit de doeken deed waarom we na een week alweer bij hem op de stoep stonden.

Zijn plasje (het was precies genoeg!) was inmiddels op kweek gezet en daar was goddank niets verontrustends in te vinden. Nadat de dokter hem her en der had bevoeld, pakte hij een soort touw uit een lade en begon dat om het bekje van Rover de winden. Daarna trok hij een handschoen aan en doopte zijn wijsvinger in het glijmiddel. Achossie, Rover kreeg een kontonderzoek! Terwijl de assistente Rover in de houdgreep hield en ik kalmerende woorden over mijn hond uitstrooide, ramde de dierenarts zonder aarzelen zijn wijsvinger in het poepgaatje van mijn kleine knuffel. Het wit in Rover's ogen werd op slag rood en even leek het erop dat zijn bruine kijkers als knikkers uit hun kassen gingen rollen. Hoewel gehinderd door het touw wist hij toch nog een bizar geluid uit zijn keel te persen. Hij vond het echt niet fijn. Gelukkig voelde de dierenarts dat van binnen alles in orde was. Geen achtergebleven balletjes, een goed gekrompen prostaat. Alles puik. Maar wat was er dan aan de hand?

Toen ik opmerkte dat Rover's 'puntmuts' er af en toe uitkomt als hij lekker bij ons op schoot ligt, was de dierenarts verbaasd. Dat hoort hij eigenlijk niet meer te doen, aangezien hij gecastreerd is en dus geen geile gevoelens meer zou kunnen hebben. En dus onderging Rover lijdzaam vernedering twee. Zonder pardon werd hij op zijn rug geworpen waardoor zijn piemel voor de hele wereld gemeengoed werd. "Nou, laat je potlood maar eens zien", sprak de dierenarts en toverde moeiteloos Rover's voormalig voorplantingsorgaan tevoorschijn. Maar ook dat zag er picobello uit. De enige diagnose die de dierenarts kon stellen was, dat ons hondje hyperseksueel is. Nou, lekker dan! Om zijn hormoontjes wat te temperen kreeg hij een injectie met het een of het ander en om een eventuele beginnende blaasontsteking te bestrijden moet hij voor 10 dagen aan de antibiotica. Bijna 60 euro armer en een interessante diagnose rijker verlieten we even later het pand. Een hyperseksuele hond, welja dat kan er ook nog wel bij!

Geen opmerkingen: