woensdag 31 mei 2006

Kwartaalcontrole

How time flies when you're having fun...
Na een trip naar Berlijn en de vakantie in Toscane was het vandaag weer Utrechttime.

Omdat Sjoerd inmiddels niet meer zo heel ruim in zijn vrije dagen zit, besloot ik om vandaag weer eens in mijn eentje op pad te gaan.
Terwijl ik de voordeur achter me dicht trok, zag ik prompt onze bestelde tuinmannen arriveren. Aha, nu oogde onze voortuin nog als een woestijn op Madurodamformaat. Bij thuiskomst zouden we echter ons eigen WK kunnen houden!

Ruim op tijd zoefde ik vanmorgen de parkeergarage in. Dat is het voordeel van na de spits vertrekken. Op mijn dooie gemak kuierde ik naar mijn meest favoriete plek in het UMC en ontdeed mezelf daar op de valreep nog van wat overtollige buikinhoud. Ineens bedacht ik me dat zo'n mond-/neuskap toch ook wel een voordeel heeft. Ik ging niet tegen de grond van mijn zelf geproduceerde stankcirkel!

Mijn eerste afspraak was bij de longfunctie. Omdat ik zo vreselijk op tijd was, moest ik ook vreselijk lang wachten tot ik aan de beurt was. Ineens kreeg ik een bekende in het oog. Hij stevende, met zijn mondkap nog in het maagdelijke plastic in zijn hand, op de balie af maar werd subiet een andere richting uit gedirigeerd. Omdat ik al in de gewone wachtruimte zat, moest hij ergens anders gaan zitten. Segregeren heet dat geloof ik.
Het onderzoek op zich viel een beetje tegen. Mijn FEV1 was ten opzichte van februari wat gedaald. Niet eens zo heel vreemd, aangezien ik me de laatste tijd ook niet bijster flitsend heb gevoeld en voel.

Op naar de dok. Bij aankomst op de longpoli zat de wachtkamer afgeladen vol. Alle blauwe kuipstoeltjes waren gevuld en je struikelde zowat over de rollators. Mijn favo secretaresse gebood me in de spoedkamer te wachten, "dan kun je je kapje lekker afdoen." Wat lief van haar! Even later kwam ze mijn kamertje binnen. Het spreekuur liep ruim een half uur uit, en dus ze ging proberen de CF-verpleegkundige - die ik eigenlijk pas na de longarts zou zien - nu naar beneden te halen. Dat scheelde toch weer wat tijd. Als kers op de slagroom complimenteerde ze me met mijn haarkleur en kwam ze even later ook nog met een ijskoud bekertje water aanzetten. Het zijn de kleine dingen... Om de tijd wat te doden tuigde ik mijn gezicht maar weer op en bracht mijn groene kwakje vast naar het lab. Altijd leuk, zo'n uitje!

Na een stief kwartiertje zeilde de CF-verpleegkundige mijn gezellige huiskamer binnen met over haar schouder een blauwe rugzak. Daarin bleek mijn E-flow te zitten die ik met mijn deelname aan het onderzoek dat een half jaar geleden startte als dank heb verdiend. Nadat ik het evaluatieformulier had ingevuld (Ik ben louter positief, vind het een TOPapparaat! Iedereen zou van die nare, luidruchtige en eeuwig durende bromdingen (zoals bijvoorbeeld een PortaNeb) af moeten.) kreeg ik mijn E-flow overhandigd. Gelukkig was ik niet vergeten om het leenapparaat plus bijbehorende accessoires mee te nemen en leverde ik mijn testmateriaal tevreden weer in.

Bijna een uur later dan gepland mocht ik dan eindelijk mijn dok in het hok verwelkomen. Hij vroeg me hoe het gaat (mwoah), bekeek mijn longfunctie (mwoah) en beluisterde met zijn stethoscoop mijn borstkas (oké). Heel dapper verhaalde ik over mijn eigen getrokken plan van laatst en het zelf bestellen van een extra kuurtje. Goddank kreeg ik niet op mijn flikker (bijna 27 en nog immer bang voor je eigen dokter...) en hoorde hij mijn geratel met lede oren aan. Ondanks dat ik niet klassiek ziek ben, was hij toch van mening dat er even iets moest gebeuren. De 2 kuren Tavanic hebben niet voldoende gedaan waar we op hoopten. Omdat hij dacht dat het vooral mijn Pseudomonassen a. zijn die lopen te klieren, gaan we die de komende twee weken eens een extra optater verkopen. Ze krijgen 14 dagen lang 2 maal daags 1000 mg Ciproxin om hun oren. Dat zal ze leren!

De afspraak met mijn internist was een hele poos geleden al geannuleerd (och wat jammer nou) en omdat ik nog even geen zin had in het maken van een nieuwe, stapte ik rond 12.30 uur de draaideur uit. Op naar de zomer!

1 opmerking:

Tamara M. zei

Heey ik was er ook vandaag!

Jammer dat ik je niet heb gezien!

xxx Tamara