dinsdag 23 mei 2006

Pienza

Van het oorspronkelijke plan om vandaag weer een relaxdag te houden, komt niet zoveel terecht. Het weer is omgeslagen en nodigt allerminst uit om aan het zwembad te gaan liggen blauwbekken. Toch maar weer een uitje verzinnen dus.

Het wordt Pienza. Pienza is zo'n typisch kneuterig Toscaans dorpje. Met schone straten, veel bloemen en oude huizen. Dat er in het verleden nogal eens is gewisseld met de nummering van huizen is op veel plaatsen zichtbaar. Postbode zijn in Pienza is in ieder geval niet saai!Helaas blijkt ook Pienza te weinig vertier te bieden om er een hele dag te bivakkeren. Gelukkig rijdt mijn vader graag auto. In plaats van de hoofdwegen te nemen, tuffen we op ons gemakje door het prachtige heuvellandschap van Toscane.

Voor het avondeten wenden we ons tot een restaurant in ons eigen dorp, Serre di Rapolano. De ietwat stijve gastheer van Ristorante La Sosta weet op ons op zijn eigen, knullige manier toch een bijzonder aangename avond te bezorgen. Papa eet wederom knoflookproof!

Geen opmerkingen: