vrijdag 19 mei 2006

Retrotoko

Net voor de grens met Italië besluiten we om nog even in Zwitserland te tanken. We bevinden ons op een soort grote verkeersvluchthaven. Midden tussen het Zwitserse snelwegennet. Te voet kom je er met geen mogelijkheid weg. Ontsnappen gaat alleen met de auto. Het voelt bijna claustrofobisch.
Toch zijn we niet de enigen. De parkeerplaats staat vol pauzerende vakantiegangers op doorreis. Auto's met en zonder caravans, een substantieel aantal campers. Tijdens het wandelingtje met Rover lopen we een middelbare camperbewoner tegen het lijf. Hij spreekt ons aan en vraagt hoe het hier zit met de ontvangst van t.v.-zenders. Hij kan RTL5 niet vinden...

Op de vluchthaven blijkt ook een hotel gevestigd. Moe en toe aan een even wat ontspanning besluiten we om hier de nacht door te brengen. We boeken 2 kamers en begeven ons niet veel later naar het terras voor een hapje en een drankje.
De verbazing over het interieur neemt met de minuut toe. Wat een gare retrotoko! Bruin en oranje voeren overduidelijk de boventoon. De eetzaal is een beklemmend donker hol. En dan die plastic terrasstoelen-met-gaatjes! Alles doet denken aan de jaren '70. Het is bewezen. Als je maar lang genoeg wacht, wordt alles vanzelf weer hip.

Geen opmerkingen: