donderdag 1 juni 2006

Kilometervreter

Wat te doen met een vrije middag in het midden van het land? Gebruiken!
Het geplande uitje op 03-05 jl. naar vriendin M. in Ede kon niet doorgaan omdat ik toen weer eens rillend onder mijn dekentje op de bank lag. Zo niet vandaag (lees: gisteren).
Utrecht - Ede is echt maar kippeneindje, zeker als je all the way van Midden Limburg komt... En zo maakte ik van de nood een deugd!

Navigator Karin dirigeerde me gebiedend op haar eigen, soms onnavolgbare, manier over de Veluwe en slechts een fractie later dan gepland arriveerde ik hongerig en wel in Ede. Gelukkig kon ik meteen aanvallen op de verse broodjes met filet americain!
Het overgrote deel van de middag speelde zich af in een bedompt hok met wat speelgoed, kindermeubels, veel langgerokte vrouwen, vrolijk gekleurde aankleedkussens en een immens zure lucht. Haar baby moest op het consultatiebureau verschijnen voor een check up en wat inentingen. Ach, kletsen kan overal en zolang ik zelf niet het lijdend prikonderwerp ben vind ik het allang best.

Voor de files aanrijden was slim. Toch deed ik veel langer over de terugreis dan gepland. Tuthola Karin gaf de ene misleidende aanwijzing na de andere. Als je in opperste concentratie het stuurwiel zit te bedienen met om je heen je mede weggebruikers en zij tettert ineens te zacht en in je slechte oor "Binnen 72 meter lichtjes naar rechts draaien" als de ene weg gewoon rechtdoor gaat en de andere een hoek van 90° maakt ben ik abuis hoor.

Minder dan een minuut voordat Sjoerd zou arriveren draaide ik uiteindelijk om iets voor zeven uur zweterig en stram gezeten de oprit op. Maar wel mooi in Limburg, Noord Brabant, Utrecht én Gelderland geweest.

Geen opmerkingen: