vrijdag 2 juni 2006

Ook goedemorgen

Om 10:00 uur gaat de bel. Ik schrik wakker en zit meteen rechtop in bed. Versuft probeer ik na te gaan of ik een afspraak ben vergeten. Volgens mij niet. Met mijn haren in een vogelnest en mijn gezicht in de kreukelstand schuifel ik in mijn streepjespyjama naar de voordeur.

Twee ietwat suf ogende manskerels, behangen met schoudertassen en de armen vol ordners, kijken verschrikt in mijn verfomfaaide gezicht. De oudste die voorop staat, de nestor van het stel, vraagt of ze me wakker hebben gebeld en of dat kwalijk is. Bij de eerste aanblik van dit duo wist ik het eigenlijk al, maar het woordje 'kwalijk' bevestigt mijn vermoedens: relieridders aan de deur!

Lichtelijk geïrriteerd beaam ik dat ik inderdaad nog lag te slapen.
"Oei, en wij wilden net met u over het geloof komen praten.", spreekt de man me op stichtelijke toon toe. Nog steeds knipperend tegen het felle daglicht en met ongetwijfeld een immense putlucht uit mijn giecheltje laat ik weten daar nu en ook in de toekosmt géén behoefte aan te hebben. Met een zucht van verlichting sluit ik even later de deur. Succes bij de buren, ik ga nog even liggen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Irene .
Misschien een late reactie maar ik heb de boeken van kluun ook gelezen en vond ze ook erg grappig en verdrietig tegelijk.
Het was erg herkenbaar voor mij omdat we altijd veel uitgingen in amsterdam ik was een echte roxy ganger maar ook hoe hij de dolly's beschrijft ik kan er zo een paar voor me halen ha ha .
alles ok met je ?
ga je ook naar de cfbd in bloemendaal? Ik woon er 10 min met auto vanaf dus als je een slaapplekkie zoekt.
Ik heb er best zin in ,ik was vorig jaar op vakantie dus dit wordt mijn eerste keer.
groetjes manon de jong

Anoniem zei

Heey Irene... K las je stukje over die leuke mensen aan je deur smorgens. Hhahaa... kunne we elkaar de hand schudden hoor. Ik had dat laatst ook. lig je lekker te slapen....gaat de bel! naaar onder met je slapende kop...halloo.. wij komen het licht brengen!!! aaaah niet nu!!! Maar ja, aardig gezegd dat ik dr geen belang bij had en leiever me bedje opzocht. Waar is als antwoord op kreeg... ow ben je ziek dan; nee k heb voor me lol zo slang in me neus!! Maar ja netjes gezegd dat iets had:P en deur dicht en weer naar bed. En dan ook denken..... suc6 bij de beuren. weltruste. hhahaha! Grappig. Nou irene, hoop je snel weer s te spreken. En meoten naar Bracke he!! Kus Lisaaa