dinsdag 13 juni 2006

Vandaag is Rood

Picture this:
Sjoerd en Irène liggen op een willekeurige avond op de bank televisie te kijken. RTL 4 zendt tijdens het reclameblok een promofilmpje uit van een concert van Marco Borsato. Actiebeelden van de zanger (al dan niet vergezeld van Beatrix' persoonlijke troetelallochtoon Ali B.) worden afgewisseld met sfeerimpressies van het enthousiast meedeinende publiek.

Sjoerd raakt bij het zien van deze beelden zowat buiten zinnen. "Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel aan van die dertigers die bij Marco Borsato uit hun dak staan te gaan!", slingert hij verbeten de kamer in. Met een mengeling van verbazing, herkenbaarheid en ook wel schaamte (mijn eigen Marco-cdcollectie doemt prompt voor mijn netvlies op!) kijk ik hem aan. Je kunt je maar ergens over opwinden.

Picture this:
Sjoerd en Irène zitten op 19 mei jl. op een Zwitsers terras van hun eerste vakantiemaal te genieten als Sjoerd's mobiel rinkelt. "Hé, da's M.", deelt Sjoerd enigszins verbaasd mee. Na wat getwijfel van zijn kant ("Maar we zitten in Zwitserland!") en genoeg aandringen van mijn kant ("Wat boeit dat nou, hij belt toch niet zomaar?") wint mijn nieuwsgierigheid het van zijn zuinigheid. M. blijkt inderdaad niet voor niks te bellen. Hij wil weten of wij zin hebben om mee te gaan naar een concert van Marco Borsato in het Gelredome, samen met hem en zijn vrouw M. en nog een bevriend stel! Voor het nemen van zo'n beslissing heeft Sjoerd wat bedenktijd nodig en met de belofte hem terug te bellen verbreekt hij de verbinding. Als Sjoerd me vertelt waar het gesprek over ging, loop ik blauw aan van het lachen. Ik ben altijd wel in voor een uitje en tot mijn grote verbazing lijkt het Sjoerd ook wel gezellig om met dat kliekje op pad te gaan. Zelfs naar Marco Borsato!

En dan binnen vijf minuten is het geregeld. Wij gaan op 3 november - in het rood - naar Marco Borsato. Gelukkig voor Sjoerd hebben we veilige zitplaatsen. Stel je voor dat ze bij het maken van sfeerbeelden uit het publiek de camera op zijn tronie zouden richten...

Geen opmerkingen: