vrijdag 14 juli 2006

Badhoevedorp

Eindelijk, eindelijk, eindelijk.
Als Sjoerd om 13.45 uur thuiskomt van zijn werk, heb ik alle spullen al bij elkaar geraapt en ingepakt en zit ik stuiterend van ongeduld op de bank te wippen. Ons strandweekend kan beginnen!
Alvorens we - in tegenstelling tot de meeste vakantiegangers - naar het noorden de zon tegemoet rijden, koersen we eerst nog even een half uurtje zuidwaarts om Lisa en Nikkie in het subtropische Hoensbroek op te pikken. Met een afgeladen auto vol spullen, een man achter het stuur en drie kakelende meiden zoeven we niet veel later over de A2. Badhoevedorp: here we come!

Als we eindelijk - pangaar - bij het hotel aankomen, staat het ontvangstcomité ons al in de lobby op te wachten. Dikke zoenen en stevige knuffels worden uitgewisseld. De doos met mondkapjes staat verloren in een hoekje. Die komen morgen wel...
Nadat we onze spullen in de kamers hebben gezet en 'de mannen' onze rechter achterband hebben verwisseld (die stond op zijn sokken) gaan we op zoek naar een billig eettentje. We trotseren een hele kudde Badhoevedorpse hangjongeren en belanden uiteindelijk bij het weinig stijlvolle etablissement de Vork. Eigenlijk heb je bij het horen van zo'n naam alleen al op slag geen honger meer, maar toch durven de meesten het aan om een kleffe hap te bestellen. De rest neemt een broodje, vertrouwt op haar sondevoeding of koopt in de inpandige avondwinkel een zak chips. Niks moet, alles mag. Agge maar leut hèt!


Rond een uur of tien bestormen we de kamer van Bazarja en slaan daar, onder het genot van het gebruikelijke geouwehoer en een vruchteloze poging tot een spelletje 'Hints', de nodige flessen wijn achterover. Als alle flessen uiteindelijk leeg zijn, zijn we te gaar om het veelbelovende 'spin the bottle' te spelen en kruipen we moe maar voldaan in onze mandjes. De kop is eraf!

2 opmerkingen:

Veronica zei

Geluids overlast??

Als ik deze foto zie dan.......kan dat iets verklaren!!!

Irèneke's wereld zei

Mijn naam is haas, Veronica...