dinsdag 11 juli 2006

Deze dinsdag

Een keer in de twee weken is de dinsdag een drukke dag. Vandaag was zo'n dag.
Om 8:30 uur stond de hulp voor de deur om ons huis van zijn tweewekelijkse ultragrondige sopbeurt te voorzien. Als zij begint met het toilet, spring ik meestel meteen onder de douche. Het kan maar schoon zijn allemaal. Zo ook vandaag.

Om 10:00 uur had ik een afspraak met de hondenkapper. Rover was nodig toe aan zijn vier maandelijkse plukbeurt. Nadat ik hem bij haar had afgeleverd en ik met het 'narcosemoedersyndroom' naar huis reed, dronken de hulp en ik een bakkie.

Sprayen was er door al dit gedoe nog niet van gekomen, dus na de koffie/ cola light mocht de E-flow aan de bak. Al sprayend nam ik mijn vaste sites door en rochelde onderwijl de nodige groene rakkers een weg naar buiten. Sinds ik de E-flow gebruik, vind ik het sprayen zelf nog het minst vervelend. Waar ik echt een broertje dood aan heb, is het schoonmaken van alles. Na iedere spraybeurt moet de hele santekraam in een lauwwarm sopje. Want die Tobi plakt als de neten en als je dat niet fatsoenlijk schoonmaakt, is je spraycupje binnen de kortste keren verstopt. Pfff...

Toen de hulp klaar en naar huis was, was het wachten op het telefoontje van de hondenkapper dat ik Rover kon komen halen. Om 12:45 uur ontgrendelde ik de autodeur en viel mij een hartverscheurend gekerm als welkom ten deel. Rover was zielig. En helemaal kortgeplukt. Net een puppie!

Eigenlijk was ik, toen ik om 13:00 uur weer thuis was, kapot. Maar ik had nog een heel middagprogramma voor de boeg! Na een kusje en knuffel liet ik Rover alleen in de tuin achter en zette ik koers naar Heerlen. Al sinds Sjoerd zijn Nintendo DS Lite in gebruik heeft, zitten er 2 dode pixels in het tft-scherm; heel irritant. Een belletje naar de MediaMarkt leerde dat ik zonder pardon een nieuw exemplaar kreeg. Dat was het ritje (in Sjoerd's leaseauto) naar het zuiden dan wel waard. En ja, als ik dan toch daar was, kon ik net zo goed meteen even op zoek naar het ultieme strandjurkje voor komend weekend. Van de nood een deugd maken heet dat toch?

Om 16:15 uur draaide ik uiteindelijk onze oprit op. Ik was weer thuis en helemaal versleten. Maar ik heb wel een heerlijke dag gehad!

Geen opmerkingen: