woensdag 5 juli 2006

Het fluisterbroekje

Eigenlijk is het verbijsterend. Vrijwel alle modetrends die we in het verleden heilig hebben afgezworen - ons achteraf realiserend dat ze toch eigenlijk echt niet konden en blij dat we er vanaf waren - komen opnieuw onherroepelijk als een boomerang het modebeeld binnengesuisd.
De pilotenbril zien we alweer enkele jaren stug in de rekken liggen, het 'topje met gaatjes' beleefde zo'n 3 zomers terug een revival en nu is de legging aan de beurt. De legging! Hoeveel oncharmante vrouwen hebben daar niet hun drillende lappen vlees in tentoongesteld? Dat ze dat ding toen al niet bij wet verboden hebben...

Anyway, enkele weken geleden ben ik overstag gegaan en heb ik mijn garderobe uitgebreid met een zwarte legging. Na lang wikken en wegen, veel rondkijken en kritisch oordelen vond ik dat ik het toch maar moest doen. Over mijn beenpartij ben ik in het geheel niet ontevreden en het geldende modebeeld is net weer een tikkie anders dan zo'n 15 jaren gelden. Tegenwoordig dient het nauwe stukje spandex slechts als onderdeel van een bepaald ensemble en vormt het niet, zoals vroeger, een basisstuk op zichzelf. Gecombineerd met een spijkerrokje of katoenen jurkje - waardoor het gevreesde fluisterconcept op slag verdwijnt! - ziet het er beslist fruitig uit.
Maar bij de keuze tussen een kanten randje aan de onderkant van de pijpjes of niet heb ik veilig gekozen voor 'of niet'. Want met een legging met kanten randjes wordt het braderiegehalte me toch net iets te hoog! ;-)

Geen opmerkingen: