dinsdag 4 juli 2006

Leesvoer

Steeds meer mensen lijken de weg naar mijn kleine privébiebje te vinden. Zo leuk! De meeste van mijn vriendinnen die op vakantie gaan kloppen tegenwoordig voor vertrek nog snel even bij mij aan voor wat leesvoer voor onder de parasol. Omdat ik erg zuinig op mijn spullen ben en sowieso graag alles onder controle heb, heb ik vandaag een heuse leenlijst opgesteld. Wie leende welk boek en wanneer. En als een heuse bibliothecaresse houd ik regelmatig de vinger aan de pols. "Heb je dit en dat boek al uit en wanneer krijg ik het terug?"

Mijn aanreaders voor deze keer zijn Nieuwe buren van Saskia Noort en Martin Lukes: Wie heeft bijn Blackberry®? van Lucy Kellaway.

De nieuwste pennenvrucht van Saskia Noort leest ouderwets lekker weg. Door haar beeldende en vlotte manier van schrijven word je al vanaf de eerste bladzijde in het verhaal gezogen en wil je nog maar één ding: doorlezen! En hopen dat een dergelijk avontuur als beschreven in het Gammagetto aan jouw deur voorbij gaat... Zet je mobiel uit, doe voor niemand de deur open en lees het adembenemend spannende relaas over Peter, Eva, Rebecca en Steef.

Van een geheel andere orde is Martin Lukes: Wie heeft mijn Blackberry®? van de Britse Lucy Kellaway (journaliste bij de Financial Times). Sommigen zien het als de mannelijke tegenhanger van het alom bekende dagboek van Bridget Jones. Kruip op je ligbed, sla het boek open en treed binnen in de krankzinnige wereld van manager Martin Lukes. Een gemiddelde manager (type 'haantje' pur sang!), een zichzelf overschattende echtgenoot en een falikant falende vader. Verdiep je wel even in het fenomeen Blackberry als je niet weet zo'n ding is. Soms tenenkrommend, gegrinnik gegarandeerd.

Geen opmerkingen: