zondag 2 juli 2006

Powerfest

"Sjoerd, ik weet niet wat jij doet, maar ik ga hier nú weg! We hebben allebei onze mobiel bij. Je hoort straks wel op welk terras ik zit. Veel plezier en toedeledoki!"

Het was echt niet te harden in de 013. Ken je die hete handdoekjes die je bij de Chinees krijgt om na het wegkauwen van een Indische rijsttafel je handen mee te wassen? Nou, het voelde precies alsof je zo'n gloeiend handdoekje vol in je gezicht geketst kreeg als je de popzaal betrad. Heel smerig, heel benauwd. Tel daar de talloze bezwete bierbuiken en rondzwiepende meterslange mannenmanen bij op en heb een indruk van mijn lichtelijk geïrriteerde gemoed.
Toen ik 5 minuten binnen was hield ik het al niet meer vol en de band waarop we stonden te wachten kon me helemaal gestolen worden. Het enige dat ik wilde was frisse lucht in mijn haperende borstkas, een comfortabele terrasstoel onder mijn bips en een ijskoude cola light in mijn linkerhand. Leuk hoor, zo'n indoor festival. Alleen niet met een buitentemparatuur van 30 graden waardoor het binnen nog minstens 10 graden warmer is of in ieder geval lijkt.

Enigszins beduusd liet ik Sjoerd in de dampende massa achter. Maar aangezien de band die hij op het punt stond te aanschouwen Shelter heette en de zanger een fervent Krishna-aanhanger is, had ik er alle vertrouwen in dat het toch allemaal wel goed zou komen. ;-)
Bijna een uur later troffen we elkaar weer op het terras van café 't Vaticaan. Dat was andere koek! Niks zo lekker als op een terrasje ongegeneerd mensen bespieden en vooruit, soms ook een beetje bekritiseren.

Om 20.15 uur waren we voldoende afgekoeld en opgeladen om de slotact van het Powerfest te aanschouwen. Met een vers geperst album in de winkel en meer dan lovende kritieken van 'de kenners' waren de verwachtingen redelijk hoog gespannen. Maar Ignite maakte het wederom waar! Zoli zong de sterren van de hemel en zijn bandleden speelden de boel retestrak aan elkaar. Goed, zijn Bonoaspiraties lijken met de keer erger te worden en naar het geblaat over geredde pelikanen luisterde vrijwel niemand. Wij kunnen alleen maar hopen dat hij in het vervolg die verdomde pelikanen gewoon met rust laat en iets eerder een nieuw album aflevert. Zoals het een rockster van formaat betaamt.

1 opmerking:

Laura zei

Jaja, Tilburg is best gezellig, vooral als je lekker op het terras kan gaan zitten! Alvast veel plezier op de cfbd! Ik kan er helaas niet heen, want ik zit op kreta, ook een best leuk alternatief ;-)
Groetjes Laura (inwoonster van Tilburg ;-))