zondag 9 juli 2006

Tongeren

We zitten vandaag even in een impasse. Weten niet zo goed wat te doen.
Vorig weekend was onevenaardbaar ultiem lekker en we zien reikhalzend uit naar de komende twee weekenden. Het liefst zouden we de hele komende week in een keer overslaan. Dan zou het al zover zijn.

Na uren emmeren, ideeën verzinnen, ze spuien en vervolgens afbreken hakken we om 15:30 uur de knoop door. We gaan naar de oudste stad van België, Tongeren. Binnendoor over Maaseik, via de toeristische route. Fijn een stukje rijden. Eenmaal in de auto duurt het niet lang voor mijn ogen zwaar worden en ik hevig tegen de zwaartekracht zit op te boksen. Toch wint die het niet veel later... Als we het stadscentrum inrijden maakt Sjoerd me wakker; ik moet even meekijken naar een parkeerplekje.
Even later slenteren we door d'n Bels, altijd leuk! Jammergenoeg zijn gelukkig de winkels dicht en op het terrasje aan de markt beperken we ons tot een ice tea en een cola light. Toch moet ik even later opnieuw de portemonnee trekken. Waar Sjoerd voor vertrek al voor vreesde ("Heb je een Nutri bij?") en wat ik met geen mogelijkheid tot de opties rekende ("Nee joh, ik krijg heus geen hypo hoor!"), komt (toch) uit. Ik zwabber op elastieken benen door Tongeren, mijn lijf snakt naar suikers. Een hypo! In opperste staat van verbaasde verontwaardiging ("Hoe kan dat nou, ik heb voor we gingen nog een stroopwafel gegeten?! Klotelijf...") schikt Sjoerd zich in ons lot ("Hou maar op, schei maar uit; ik vraag zoiets toch ook niet voor niks?! En ach, een ijsje is altijd lekker!").
Van Tongeren zien we vervolgens niet veel meer. De Romeinse muren laten we voor wat ze zijn. Op die oude kerk kunnen we voorlopig wel weer even teren.

Geen opmerkingen: