dinsdag 29 augustus 2006

Relatietest

Wo is nieks? In Zwjaame. (Waar is niks? In Swalmen.)

Dit is een uitdrukking die Sjoerd en ik geregeld gebruiken. Om aan te geven dat ergens helemaal niks te doen is. Swalmen is zo'n levenloos, midden Limburgs dorpje. Met op het dorpsplein een kerk en een kroeg waar anderhalve paardenkop de toog vult.

In Frankrijk hebben we nog zo'n slaapstadje gevonden. Om precies te zijn Saint Cast le Guildo. Daar is ook helemaal niks loos. Als je er een kanon afschiet stuift er hoogstens een geschrokken kip de straat op.

We ondervinden dat dat een beetje de pest is aan deze omgeving. Hij is echt heel erg mooi en rustgevend en inspirerend. En stil. En wij houden best wel van mooi, rustgevend, inspirerend en op zijn tijd zelfs stilte. Maar niet de hele tijd. Op sommige momenten mag er best wat actie zijn. In de vorm van mensen, geluiden, geuren, kleuren en beelden. Maar helaas ontbreekt het daar naar onze zin net iets te veel aan. Alle dorpjes, die als ik heel eerlijk ben bovendien allemaal inwisselbaar zijn, zijn te klein om je er een hele dag te kunnen amuseren.

Dit alles neemt niet weg dat we ons niet vermaken. We hebben zowat de hele dag de slappe lach en proberen in elke zin minimaal 2 keer "van meneer pastoor" te zeggen. "Zullen we weer naar huis gaan, naar het kamertje van meneer pastoor en dan op het bed van meneer pastoor gaan lezen?"

We kunnen dus ook stellen dat deze omgeving een goede graadmeter voor de kwaliteit van je relatie is. Wanneer is iets nog leuk en wanneer is de irritatiegrens bereikt? En dan is het toch fijn om te merken dat wij nog steeds meer dan genoeg aan elkaar hebben.

Geen opmerkingen: