woensdag 16 augustus 2006

Top Santé

Vorige week ben ik - via de NCFS - benaderd om mee te werken aan een artikel in het maandblad Top Santé. De redactie wil in het novembernummer een reportage plaatsen over mensen die een zeldzame aandoening hebben. En ondanks dat CF een van de meest voorkomende erfelijke aandoeningen onder het blanke ras is, is het toch ook nog steeds een vrij zeldzame ziekte. Zeker als je bedenkt dat er van de 16 miljoen mensen die ons landje nu telt, er slechts ongeveer 1200 CF hebben.

Mijn standpunt over CF en de media heb ik hier vorige week nog verkondigd, dus het leek me niet meer dan logisch om gehoor te geven aan het verzoek. Mijn telefoonnummer werd doorgegeven aan de redactie en zij zouden dan wel contact met mij opnemen. En zo geschiedde.
Vanmiddag vond het interview plaats. Lekker makkelijk; vanaf de bank, via de telefoon. In 3 kwartier tijd heb ik uitgebreid kunnen vertellen over wat CF is en wat het voor mij betekent.

Nu is het wachten op de eerste uitgeschreven versie, die ik vantevoren ter inzage krijg. En op het telefoontje van de fotograaf. Want die professionele fotoshoot die erbij hoort vind ik eigenlijk nog het leukst. Zo ijdel ben ik dan ook wel weer.

1 opmerking:

Joke zei

Hallo Irène, Ik ben Joke en heb net via Paulien de tekst ontvangen van het artikel in Top Santé en zag daar je weblog staan. Ben dus meteen even gaan kijken. Ben benieuwd wanneer de fotograaf contact opneemt. Ik ga woensdag op vakantie en kom pas de 18e september terug. We zullen zien. Die fotoshoot heeft mij ook over de streep getrokken. Lijkt me echt hartstikke leuk om te doen. Ik hoop je dus binnenkort te zien. Tot dan! Groetjes, Joke