vrijdag 11 augustus 2006

Vreemd fenomeen

Schiet mij maar lek. Ik snap er helemaal niks meer van.

Over 4 weken moet ik weer voor mijn kwartaalcontroles naar het ziekenhuis en het leek me wel handig om voor die tijd alvast even wat bloed te laten prikken bij de huisarts. Mijn laatste diabetologiebezoekje dateert alweer van februari dus de focus even richten op de suikers zou wel op zijn plaats zijn. Ware het niet dat ik er de afgelopen weken (lees: maanden) niet zo bijster veel aandacht aan heb geschonken. Nauwelijks zelfcontrole, alleen spuiten met Insulatard (langwerkend insuline) en mij boven alles goed voelen.

Maar wat schetst mijn verbazing? Waar maakt mijn hart een sprongetje van? Mijn keurige HbA1c: 6.0%! Ten opzichte van een half jaar geleden is het zelfs met 0.6% gedaald.

Ik weet dat je bloedglucose kan dalen van alcohol en dat dit een hele verkeerde redenering is. Maar zouden het dan toch die dagelijkse, zomerse glaasjes rosé zijn?

3 opmerkingen:

Vitamitje zei

Wauwie, jij hebt echt GELUK. Mijn HBA1 was laatst 9,2 KUCH. Misschien omdat ik het laatste half jaar praktisch geen alcohol heb gedronken ;). Goed idee, ga ik ook es proberen

Anoniem zei

ha ha, tuurlijk lieve schat!
Elke

Tamara M. zei

Ik ga t ook proberen:D Ik moet eig ook weer eens naar de diabetoloog, ben al een jaar niet meer geweest ofzo... ben benieuwd wat mn HBA1 is, vast neit heeeel erg goed...:S