maandag 25 september 2006

Body balance

Om 9.00 uur rammelde de wekker en rukte me abrupt uit mijn heerlijke slaap. Op het moment dat ik mijn ogen opende, wist ik meteen weer met welk immens dilemma ik hem gisteravond op dit tijdstip had ingeprogrammeerd. En al mijn goede voornemens ten spijt begon ik direct met mezelf in debat te gaan.

Wel opstaan. Kom op, je hebt het afgesproken en je kunt niet nu al gaan afbellen.
Niet opstaan. Want volgens mij ben ik echt nog te moe om zo vroeg al zulke inspanningen te gaan verrichten.
Wel opstaan. Je zult zien hoe lekker je je na afloop voelt.
Niet opstaan. God, wat voelt dit dekbed zacht en warm. Is dat altijd zo?
Wél opstaan. Zorg dat je trots kunt zijn op jezelf. Als je nu al opgeeft - bij voorbaat! - ben je echt een loser. Je hoeft alleen maar je pyjama uit te doen en je sportkleren aan. En na het ontbijt tanden poetsen en woest met de deo spuiten.

En zo kwam het dat ik uiteindelijk toch om 10.00 uur de zonnegod stond te groeten. In een kalmerende damp van wierook en kaarslucht liet ik me de grondbeginselen van body balance bijbrengen. Bij sfeervol dimlicht en op de rustgevende klanken van de oceaan en een ongerept dennenbos rekte en strekte ik mijn hele lijf. Bij body balance draait alles om het verbeteren van je houding, lenigheid, statische kracht, coödinatie en evenwicht en het verminderen van stress. Het blijkt een combinatie te zijn van pilates, tai chi en yoga. Dat alleen al vind ik reuze interessant klinken. Elke zichzelf respecterende ster beoefent minstens een van deze disciplines. Ik doe ze gewoon alle 3 tegelijk.

In ras tempo leerde ik over hoe je de down facing dog doet, hoe de cobra werkt en dat ik de energiebal van links naar rechts moet zwaaien.
Tot besluit van de les wenste de instructrice ons een hele energieke dag toe. En geloof het of niet, maar ik voelde me echt behoorlijk lekker vandaag.
Ben ik dan toch een onvervalste zweefteef aan het worden?

1 opmerking:

Barb zei

Yogaën is gewoon geweldig (en komt op hetzelfde neer als wat jij hier beschrijft)! Volhouden, he? X