zaterdag 21 oktober 2006

De schaar erin!

Na zo'n weekje ziek schreeuwt mijn hoofd altijd om uitjes! En gelukkig kon ik het dit keer zo uitkienen dat ik precies op tijd beter ben voor alle leuke dingen die op het programma staan.
Maar al afgelopen dindsdag, toen ik hevig rillend van de kou in bed lag, heb ik met mijn koortshoofd de kapper gebeld om voor vandaag een afspraak te maken. Er is niks zo lekker dan jezelf verwennen op het moment dat je vindt dat je het écht verdiend hebt.

Het bleek geen overbodige luxe. Mijn kapper trok zijn wenkbrauwen op, keek eens zorgelijk naar mijn doffe pruik en haalde al hoofdschuddend zijn handen door mijn droge haar. Hij beweerde aan de staat van mijn hoofdbedekking te kunnen zien dat ik ziek ben geweest en dat ik antibiotica gebruik! Haar is van zichzelf natuurlijk al dood (anders zou het pijn doen als je de schaar erin zet), maar mijn dorre grasmat bleek ultradood. "Kijk," sprak hij, terwijl hij een pluk omhoog hield, "normaliter zou deze streng weer omlaag vallen. Maar bij jou blijft hij gewoon rechtop staan!" Van de dode droogte dus. Misschien was dat ook wel de reden dat het de laatste tijd bij bosjes uit mijn hoofd leek te vallen.

Anyway. Madonna aan de boblijn, dan Irène ook! Na rijp beraad (Kapper: "Weet Sjoerd hiervan?" Ik: "Maakt dat iets uit?") en het bepalen van de lengte (Ik: "Tot wáár ga je knippen?" Kapper: "Tot hier!", terwijl hij vrij hard op mijn bovenste nekwervel timmert) vist hij zijn kappersmes uit zijn kapperstoilettas en begint noest te snijden. Snijden ja, ik heb een hele hippe kapper. Die snijdt liever dan dat hij knipt. En al snel ligt de parketvloer rondom mijn designstoel bezaaid met wat tot voorkort aan mij vast zat. Oei, da's toch meer dan ik dacht.
Maar hij heeft woord gehouden. Het criterium 'het moet wel nog vast kunnen!' is gehandhaafd.

Toen het model erin zat kwam er nog een kleurtje overheen en als finishing touch werd mijn hoofhuid heerlijk gemasseerd. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.
2 Uur later en te veel euro's lichter liep ik als herboren weer naar buiten. Ik hoop dat hij nog even aan me denkt, als hij morgen in zijn nieuwe Porsche de patser uithangt! ;-)

3 opmerkingen:

Vitamitje zei

Hey, mooi dat je je weer wat beter voelt!! En ik ben wel benieuwd naar je nieuwe kapseltje :). Liefs, Judith

Anoniem zei

Meisje, ik ben benieuwd!! Zie je snel. KNUF Mel

Pranonymous zei

FOTOOOOO'S!!! ;-)