zaterdag 18 november 2006

Keukenkneus

Bezoek krijgen vind ik altijd erg gezellig. Maar toch ook nog steeds een beetje engig. Vooral als ze blijven eten. En helemaal als ze zelf ontzettende kookprofessionals zijn en ons het ene smakelijke culinaire hoogstandje na het andere serveren als wij daar op bezoek zijn. Want ik ben in het geheel geen keukenprinses. Voor een pasta met rode saus uit een pakje (en opgeleukt met verse groenten, dat dan weer wel) draai ik mijn hand niet om. Je gasten ermee imponeren doe je echter natuurlijk niet. Niet dat dat moet hoor, als het goed is vinden ze me toch wel leuk om wie ik ben. En niet om hoe ik in de keuken functioneer. Faalangst heet zoiets, toch?

Kookboeken zijn aan mij niet besteed. Alle glimmende Jamie Oliver kunstwerken ten spijt. Van The naked chef gaat mijn hartje echt niet sneller kloppen. Ik heb vriendinnen die op zaterdagochtend watertandend door een van zijn kookbijbels zitten te bladeren. Om de rest van de dag te besteden aan het afstruinen van geurige marktkraampjes en etnische toko's op zoek naar de juiste ingrediënten. Waarmee ze dan 's avonds de perfecte maaltijd prepareren.
Ik zou willen dat ik het kon. Ik zou willen dat ik het leuk vond.

Toch ben ik voor vanavond door de knieën gegaan. Er moest iets lekkers op tafel komen. Dat niet uit een pakje mocht komen. Maar ook zeker niet te moeilijk te maken zou zijn. Lang leven internet. Met google en 'pastarecepten' kwam ik een heel eind. Deze is het uiteindelijk geworden en eerlijk is eerlijk: het was heel goed te hachelen!

Geen opmerkingen: