woensdag 8 november 2006

Over eten

Sjoerd is 2 avonden op rij pas laat thuis 's avonds. Gisteren had hij een vergadering en vandaag woont hij een of ander congres bij.
Voor zijn prakkie wordt tijdens zulke gelegenheden prima gezorgd. Mijn prakkie blijft op zulke avonden - hoe slecht! - meestal achterwege. Voor mezelf koken kan ik echt niet opbrengen. Hoe deed ik dat toch ook alweer toen ik nog alleen woonde? Oh ja, toen belandde ik rond etenstijd vaak 'toevallig' op het ouderlijk nest en at ik lekker makkelijk bij paps en mams.

Sjoerd hoort aan mijn manier van de telefoon beantwoorden hoe mijn avond is geweest. En 9 van de 10 keer klink ik niet al te vrolijk. Een knorrende maag en een eindeloos lange, eenzame dag zijn dan ook niet bepaald ingrediënten om zielsgelukkig van te worden.

Gelukkig kon ik gisteravond bij vrienden terecht. Zij dekten moeiteloos een derde bordje bij. Dat er uiteindelijk gehaalde frietjes op die bordjes kwamen te liggen, was dan weer een beetje ironisch. Zij vond dat veel erger dan ik. Ze voelde zich een slechte gastvrouw en beloofde me met de hand op het hart dat ik de volgende keer iets gezonds kreeg voorgeschoteld. Ik was echter allang blij dat ik wat te eten kreeg! En dat er een volgende keer komt. :-)

Geen opmerkingen: