woensdag 13 december 2006

Zelf dokteren

Het was niet zo'n leuke dag vandaag.
Sinds gisteren voel ik me ronduit kl*te. Met ons leuke weekendje in het vooruitzicht kon dat natuurlijk niet op een ongeschikter moment komen.

In het ziekenhuis wordt me altijd op het hart gedrukt meteen te bellen als er iets is. Een raad die ik meestal ter kennisname aanhoor. Ik ben niet zo'n beller en al helemaal niet naar het ziekenhuis.
Vandaag besloot ik het advies echter niet in de wind te slaan en dus had ik om 9.30 uur de CF-verpleegkundige aan de telefoon. Nadat zij mijn klachten had aangehoord (hoesten, snot, benauwd, verhoging, hoofdpijn) en ik haar van mijn weekendplannen op de hoogte had gebracht, beloofde ze met de arts te overleggen en me in de loop van de dag terug te bellen.

Alzo geschiedde om 16.00 uur. Uit haar inleidende zin kon ik al opmaken dat het 'foute boel' was. En inderdaad, waar ik voor vreesde werd bevestigd. Mijn longarts wilde eerst een sputumkweek via de huisarts laten doen en nog een paar dagen afwachten. Want het hoefde niet per se om een infectie te gaan, maar het kon ook een gewoon verhoudheidsvirus zijn. Als ik me vrijdag nog niet lekker zou voelen en de temperatuur inmiddels opgelopen was, konden we dan alsnog een kuurtje opstarten.

Ik dacht dat ik gek werd. Tegen de tijd dat het vrijdag is, moet ik alweer op de been zijn! Infectie, virus, aardbeving; wat dan ook. Alleen kan en wil ik niet gaan zitten wachten en hopen op een spontane genezing of andere goddelijke interventie.
En dus heb ik mijn eigen plan maar getrokken. Als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg wel naar Mozes. Tot mijn vreugde (en ook wel verbazing) was de assistente van de huisarts bereid om van haar strakke dagplanning af te wijken. Normaliter mag je alleen tussen 8.00 uur en 9.30 uur medicijnen bestellen, maar voor deze ene keer wilde ze wel een uitzondering maken. Omdat ik toch altijd dezelfde kuur krijg voorgeschreven (wat de uitkomst van elke willekeurige sputumkweek ook is) was de keuze voor de hand liggend. Doet u mij maar 2 weken Tavanic, 2 maal daags 500 mg.

Enerzijds voelt het natuurlijk niet helemaal oké, anderzijds was dit voor mijn gevoel het enige wat ik kon doen.
Mijn feestjurk hangt al weken klaar, het Kurhaus wacht op ons. Nood breekt wet!

(En als ik volgende week donderdag op controle moet, zal ik de confrontatie eindelijk eens met hem aan moeten gaan... In dat kader lijkt het me verstandig om Sjoerd deze keer toch eens mee naar binnen te nemen.)

3 opmerkingen:

Vitamitje zei

Hej, beterschap! Ik hoop dat het aanslaat en dat je nu lekker weg bent :)
xx Judith

Tamara M. zei

Dat hoop ik ook;) Heel veel beterschap!! xxx Tamara

Laura zei

Nood breekt inderdaad wet! Ookal zou ik het zelf ook een beetje griezelig vinden..toch zou ik het uiteindelijk ook gespeeld hebben via de huisarts! ZO een weekend mag gewoon niet wreed worden verstoord ;-)Dikke kus Laura