zondag 28 januari 2007

Amsterdam 2

We overnachtten in het Golden Tulip Apollo Amsterdam. Bij het inchecken bleek dat bij de kamerprijs geen ontbijt zat inbegrepen. Tegen een meerprijs van €22,50 per persoon mochten we 's ochtends met onze duffe hoofden langs het buffet schuifelen, als we wilden. Snel omgerekend (ja, dat doe ik in bepaalde gevallen nog steeds) hield dat in, dat we dan in een kwartier tijd (je wil niet weten hoe snel Sjoerd zijn spijs verteert...) voor 100 oud-Hollandse guldens broodjes met rosbief en een kannetje koffie naar binnen zouden werken. Ik dacht het niet.

We mochten tot 12.00 uur in onze kamer blijven en zouden daarna wel ergens in de stad iets eten. Bovendien verschafte dit alternatieve plan ons de mogelijkheid om lekker uit te slapen. Ook niet geheel onbelangrijk na zo'n inspannende dag.

Nadat we hadden uitgecheckt, togen we opnieuw per tram de stad in. Er ontbrak nog een belangrijk element aan dit uitje. Shoppen op de P.C. Hooftstraat! Van de meeste winkels zagen we alleen de etalages, maar bij enkele merken kon ik de verleiding niet weerstaan om er even binnen te spieken. Zo hebben we (lees: ik) heel gewichtig bij Oger naar een pak voor Sjoerd gekeken, ahum. "Waar hangt maat 52?"
En dankzij de uitverkoop was het zelfs mogelijk om bij McGregor een truitje voor mezelf te scoren! Helaas zijn de foto's van Irène-met-tasje-onder-straatnaambord mislukt. Reden te meer om snel nog eens terug te gaan.

Het ontbijt werd een lunch bij Palladium, op de hoek van het Leidseplein. Onder het eten bespraken we de plannen voor de rest van de dag. We waren er al snel uit. Na het eten gelijk terug naar het hotel, in de auto springen en naar huis. Het was mooi geweest.

Ondanks dat de verwarming in de auto op 25 graden stond en ik mijn jas aan had, stond het kippenvel op mijn armen en benen. Ik was kapot!
Eenmaal thuis voelde ik me net fit (en vies!) genoeg om al mijn kleren uit te trekken en ze meteen in de wasmachine te gooien. Want dat was ik tot gisteren helemaal vergeten: Amsterdam is mooi maar ook heel erg vies! Ik zou er bijna smeetvrees van krijgen... ;-)

Geen opmerkingen: