zaterdag 27 januari 2007

Amsterdam 1

Natuurlijk zaten er te weinig uren in een dag (en te weinig fut in het kwadraat in onze lijven) om alle dingen te doen en te zien die ik vantevoren had bedacht. Toch zijn we al met al op véél plaatsen geweest. Met de tram, met metro, maar vooral met de benenwagen. En dat merkten we 's avonds dan ook behoorlijk...

Het oude kantoor van CC aan de Apollolaan, de tramhalte waar collega 'Gukkie' het had over de "Bee Em Wee Double You" van haar baas, Amsterdam Centraal, mijn straat, mijn huis. Helaas geen Dirk van den Broek meer; die heeft de supermarktoorlog naar alle waarschijnlijkheid niet overleefd. In sneltreinvaart over het Waterlooplein gestruind en lekker geluncht bij Dantzig. De hele godvergeten Kalverstraat met zijn 600.000 Hennes & Mauritzen, de Dam, het nieuwe kantoor van CC op de Droogbak. 's Avonds een vorkje geprikt bij het sfeervolle In de Waag op de Nieuw Markt. En tot slot nog een filmpje gepikt bij Pathé De Munt.

In een roes van 'Oh wat is het hier toch leuk' liepen wat te fantaseren over dat we best zouden kunnen investeren in vastgoed. We zouden een pied-à-terre kopen in Amsterdam Zuid en die - als we er zelf niet inzaten - dik verhuren aan mensen die net als wij een weekendje of weekje Amsterdam wilden beleven. Totdat Sjoerd een uit de lucht vallende steen (echt waar!) op zijn hoofd kreeg en hij de stad op palen eigenhandig tot het Sodom en Gomorra van deze tijd verklaarde. Dag droom. ;-)

Geen opmerkingen: