dinsdag 16 januari 2007

Onze Cees

Cees* is dood. Na vijf jaren en vier maanden heeft hij het loodje gelegd.
Zaterdagmiddag had ik hem vol handdoeken geladen en aangezet. Maar toen we zaterdagavond thuis kwamen, zag ik tot mijn ontsteltenis dat hij er midden in het wasprogramma zomaar mee was gestopt.

Vanmiddag kwam de dokter. Even leek het erop dat het vervangen van de oude stekker Cees weer aan de praat kon krijgen. Kort nadat de dokter de nieuwe stekker in het stopcontact had gestoken, werden we echter getrakteerd op een huiveringwekkende lichtshow die onder de machine vandaan kwam. "Oei, dat is geen goed nieuws...", sprak de dokter op verontruste toon. "Ik ben bang dat er toch meer aan de hand is."
En dat was er. De module die verantwoordelijk is voor de electronica bleek naar de knoppen. Cees oplappen zou duurder worden dan een nieuwe kopen.

En dus zijn we vanavond, toen Sjoerd thuis was van zijn werk, meteen maar naar de Media Markt gesjeesd. Met het recept van de dokter in mijn handen geklemd, speurden we de lange rijen wasmachines af. En warempel, prompt stond hij ertussen. Onze nieuwe Cees! Gelukkig hadden ze hem nog op voorraad en konden we direct inpakken en wegwezen.

Grote wasjes, kleine wasjes, ik stop ze in mijn nieuwe Ceesmasjien!

* Cees is onze wasmachine. Hij dankt zijn naam aan mijn vader, die het apparaat voor mij kocht toen ik op mezelf ging wonen.

Geen opmerkingen: