dinsdag 20 februari 2007

Gij, schone belofte

Als een belofte. Zo voelde het vandaag.
De zon knetterde door de ramen. We werden simpelweg naar buiten gezogen. Of we wilden of niet. Er was geen ontkomen aan.

Zonder jas zijn we de hele middag in touw geweest. Sjoerd heeft de auto's van voor naar achter en van boven tot beneden uitgezuigd. Geef die man een auto en een stofzuiger en hij is gelukkig. Ik ben begonnen met het maaien van het gras in de achtertuin. Voor het eerst weer de geur van vers gemaaid gras in mijn neus!
Daarna ben ik het 'sjöpke' ('n soort rommelhokje in de tuin, waar ook Rover's huisje staat) op gaan ruimen. Naast de grasmaaier, het keukentrapje, een verzameling bezems, schoppen en harken, de box voor klein chemisch afval, emmers en de barbecue staat ook Sjoerd's fiets daar al zolang als ik hem ken. Onaangeroerd. Ik heb hem er nog nooit op zien fietsen. Niet dat dat zou gaan, als hij zou willen. Onder de spinnewebben, met twee lege banden en een afgelopen ketting...

Tijdens een welverdiende pauze op het terras, informeerde ik eens voorzichtig naar zijn fietstoekomst. Die bleek hij niet te hebben. Wat hem betrof, mocht de fiets weg en het liefst zo snel mogelijk! Een belletje naar zijn vader was genoeg om nog dezelfde middag van het kreng verlost te zijn. Kijk, dat noem ik nou opruimen!

Om de opruimklus naar volle tevredenheid te klaren, hebben we bij de Gamma twee metalen opbergrekken gekocht. Het in elkaar zetten ervan was een hels karwei. Weet je hoeveel boutjes en ringetjes er nodig zijn om zo'n rek enigszins stabiel te krijgen?!
Maar het eindresultaat mag er dan ook zijn. Naast opgeruimde auto's, het sjöpke en de garage een minstens zo reine geest! Op naar de volgende heerlijke zonnige pre-lentedag!

Geen opmerkingen: