zondag 11 februari 2007

Mexicaanse gehaktschotel

Mijn vriendin A. is een Echte Keukenprinses. Ze vindt het leuk om te koken en kan het ook erg goed. Ze verzint zelfs zelf recepten! Vanavond verraste ze mij en haar lief met een dampende, eigen gemaakte Mexicaanse gehaktschotel. In een woord smullen! Omdat ik er zó weg van was (want naast bijzonder lekker ook nog eens extreem eenvoudig klaar te maken), wil ik het recept graag met jullie delen. Komt 'ie.

Ongeveer 400 gram gehakt
Pakje taco- of burritomix (bijvoorbeeld van casa fiesta)
1 Rode paprika in stukjes
1 Rode ui gesnipperd
Stuk of 10-15 cherrytomaatjes, gehalveerd
Blikje maïs
Blikje kidneybonen
Zak nacho cheese chips
Geraspte kaas

Fruit de ui. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Daarna de paprika erbij doen en even lekker laten pruttelen. Vervolgens het blikje maïs en het blikje kidneybonen toevoegen. Intussen de taco- of burritomix aanmaken met water en even later erbij doen. Dit even op hoog vuur laten koken zodat de saus wat dikker wordt. Tot slot nog twee minuutjes de cherrytomaatjes erbij doen.

Vervolgens het mengsel in een schaal doen en afdekken met een laag nacho cheese chips. Uiteindelijk de kaas erover strooien en even in de oven/ magnetron zetten totdat de kaas gesmolten is.

1 opmerking:

Tamara zei

hm lijkt me errug lekker!! Ga ik een keer uitproberen als ik weer thuis ben!(ja ik lig weer in het zk:()

xxx Tamara