woensdag 14 februari 2007

Passie voor smullen!

Vorige week moest Sjoerd doorgeven of we op 13-02 tussen 19:00 uur en 22:00 uur thuis zouden zijn. En uit hoeveel personen ons gezin bestaat. Er stond ons een smakelijke Valentijnsverrassing te wachten...

Gisteravond om 20:55 uur ging de bel en stond er een mevrouw voor de deur. In haar hand hield ze een grote, zwarte doos. Nadat Sjoerd voor ontvangst had getekend, wenste ze ons een hele romantische en smakelijke Valentijn toe.

De doos bleek afkomstig van traiteur AMAISON en bevatte een compleet drie-gangenmenu! De bijgevoegde handleiding beloofde dat (zelfs ik!) in een handomdraai 'culinaire kunst' op tafel kon zetten...


En verdomd, het is gelukt!
Het voorgerecht was 'amaison' gerookte schotse zalm met groentesushi en saus van komkommerkruid. Het hoofdgerecht bevatte parelhoen met ravioli van artisjokhart, groene asperges en truffelsaus. Het nagerecht bestond uit crème van witte chocolade met geparfumeerde mousse van frambozen en een schuimige kruidnagelsabayon.
En tot slot voor bij de koffie nog chocoladetruffels in diverse smaken.

Die truffels vond Rover trouwens ook erg lekker. In een klein moment van onoplettendheid (een keer raden waar ik zat...) had hij de truffel met Baileysvullling te pakken!

(PS Zag het er bij jullie ook ongeveer zo uit, torenmeisjes?)

1 opmerking:

Inge Bouten zei

Even een reactie van een 'torenmeisje': was inderdaad erg lekker!
Fijn, zo'n kant-en-klaar dinertje met handleiding. Mogen ze vaker langsbrengen :-)

Groetjes Inge