vrijdag 2 februari 2007

Voor u gezien II

Sjoerd had het meeste zin in de als 'actie, thriller' omschreven film Déjà vu met in de hoofdrol Denzel Washington. Mijn voorkeur ging uit naar Pursuit of Happyness wat in de synopsis als 'drama' werd bestempeld. Maar ja, hoe dramatisch kan een film worden als Will Smith de hoofdrol vertolkt?
Het werd uiteindelijk Déjà vu. Een puur praktische overweging, omdat die tijdstechnisch gewoon het beste uitkwam.

En het begin was heel aardig.
Een rondvaartboot in New Orleans vol feestende, blije mensen wordt bruut de lucht in geblazen door een bom. Agent Doug Carlin (Denzel Washington) gaat op onderzoek uit naar het hoe en waarom van de bomaanslag, maar stuit hierbij op nog een andere misdaad. Houden de twee zaken verband, de ja of de nee? Inderdaad een hoop actie met hier en daar een beginnend thrillercomponentje.
Maar plots, nog voor de pauze, slaat het hele verhaal om. En belanden we in de grootst mogelijke tijdreiskolder. Van 'actie, thriller' is in mijn beleving geen sprake meer. 'Science fiction' sluit beter aan op wat er op het witte doek wordt vertoond.

Zonder dat ik het wilde (want ik haat science fiction!) zat ik midden in de geëvolueerde versie van Back to the Future. Alleen kroop nu niet Michael J. Fox maar onze Denzel in een futuristisch ogende capsule, waarmee hij terug werd gestuurd naar gisteren. De getekende teletijdmachine van professor Barabas was er niks bij...

De bovenste laag van de ontknoping zit leuk - en toegegeven, ook best spannend - in elkaar. Maar voor mij geldt dat ik naderhand met te veel losse eindjes zit, die met geen mogelijkheid aan elkaar geknoopt kunnen worden.

"Waren we toch maar naar Pursuit of Happyness gegaan." Aldus een sippe Sjoerd op weg naar de auto.

Een mager zesje geef ik hem.

Gegroet,
Irène Goderie.

1 opmerking:

Vitamitje zei

Goed omschreven, en ik ben het helemaal met je eens! Hoe verder de film komt, hoe minder het wordt, maarja. Dat weet je ook alleen maar als je er heen gaat ;).
Verder alles goed?

xx Judith