donderdag 15 maart 2007

Cabaretteketet

Dat is het jammere aan theateravondjes.

Je boekt ze midden in de zomer, als het theaterseizoen nog moet beginnen. Terwijl je geen idee hebt van hoe je agenda er tegen die tijd uitziet. En als het dan eindelijk zover is, komen ze vaak niet zo goed uit. Waardoor je ze bijna als een verplichting gaat zien, in plaats van een ontspannen avondje uit. Waar ze in feite wel voor bedoeld zijn!

Vanavond was het ook weer een gehussel met afspraken en een race tegen de klok om met alles op tijd klaar te zijn. Koken, eten, opruimen en Rover verzorgen. Desalniettemin waren we de allereersten die het theater betraden en zaten we uiteindelijk zo'n 25 minuten met een drankje in het theatercafé en het stoom uit de oren te wachten tot we de zaal in konden.

Voor ons had de Cabarestafette dit jaar Jochen Otten, Johan Goossens en Anuar in petto.

Achteraf gezien was de opbouw perfect.
Jochen beet het spits af. Aan hem de zware taak om het publiek op te warmen. En ondanks dat hij niet zo van het toneel af knalde als de 2 jongens na hem, moest ik om een van zijn grappen toch het hardst lachen. De kale Tilburger had het over Toon Tellegen en zijn verhaaltjes over De Mier en De Eekhoorn. Die deden het bij meisjes altijd goed, succes verzekerd. Meisjes imponeren deed hij dan ook op een bijzondere manier. Vanuit het café stuurde hij het meisje in kwestie een smsje met "Ik mis je. De Mier". Vervolgens was het, samen met zijn vrienden, wachten op en lachen, gieren, brullen om haar reactie die ze - natuurlijk - ondertekende met De Eekhoorn. Volgens Jochen bestond Toon Tellegen helemaal niet, maar was het gewoon een groepje jongens in de kroeg!

Johan was de winnaar van het Groninger cabaretfestival 2006 en trakteerde het publiek op een deel van zijn debuutshow 'Punaise'.

Anuar ("Als in januari maar dan zonder de j en de i!") ten slotte wilde ons er met klem op wijzen dat hij géén cabaretier is maar een stand upper. Mij maakte het allemaal niet zo veel uit in welk hokje je het stopt. Zijn grappen waren leuk en zijn tomeloze energie werkte nogal aanstekelijk. Helemaal opgepept en met nu alweer zin in het volgende theateruitje verliet ik de zaal!

1 opmerking:

Greek student zei

OH, Johan heb ik ook gezien! erg leuk ja :)