donderdag 8 maart 2007

Hans' openbaring

Hè hè, Hans Hoogervorst is wakker geworden. In een interview met het vakblad Zorgvisie noemt hij de door hem bedachte en ingevoerde no-claim een van zijn misrekeningen. Wij wisten dat natuurlijk al vanaf het moment dat dit idiote plan werd gelanceerd.

Maar nu kunnen we ook met klare feiten bewijzen dat het een beklopt idee was.
Sjoerd en ik betaalden vanaf 1 januari 2006 allebei fors meer premie. Voor Sjoerd was die pijn een stuk minder merkbaar in zijn portemonnee dan in die van mij. Zijn inkomen is immers behoorlijk wat hoger dan mijn schamele uitkering.

In april 2006 kreeg ik een gezellig briefje van mijn ziektekostenverzekeraar waarin werd gesteld dat ik al in januari 2006 mijn eventuele rechten op een no-claim teruggave had verspeeld. Gek hè, als je bedenkt dat 4 weken Tobi €2650,- kost. Zo'n 10 keer het no-claim bedrag!
Sjoerd daarentegen heeft het gezondheidstechnisch prima gedaan het afgelopen jaar. Op een enkel röntgenfotootje van zijn hoofd na, heeft hij gelukkig geen gebruik hoeven maken van zorg die van invloed was op zijn no-claim teruggave.
Met als gevolg dat er begin april van dit jaar een aardig bedrag op zijn rekening wordt terug gestort.

Da's toch zo krom als een hoepel?
Gelukkig zijn we naast elkaars geliefden ook fiscaal partners en pik ik er op die manier toch een graantje van mee. ;-)

2 opmerkingen:

kees zei

Ik zou hopen dat hansje ook zijn mislukking op het gebied van donorwetgeving zou erkennen: dan wordt het voor de huidige club van 150 wat makkelijker en noodzakelijker om de wet aan te passen.

Tamara zei

hmhm... en voor de 150 die op de wachtlijst staan, wordt het iets hoopgevender...