zondag 18 maart 2007

Project slaapkamer

De kogel is door de kerk. We gaan de slaapkamer aanpakken.

Toen Sjoerd dit huis kocht had hij a) een ander vriendinnetje (die hier overigens nooit gewoond heeft), b) een andere smaak en c) een beperkt budget om alles leuk in te richten. Dat is natuurlijk allemaal helemaal niet erg. Bij elke periode horen immers weer andere mensen, ideeën en middelen.

Sinds we hier met z'n tweeën wonen, is het huis ook steeds meer van ons samen geworden. Het is geverfd in kleuren die we allebei leuk vinden. We hebben het ingericht met spullen die we samen uitgezocht hebben. Het doel was om er onze ziel in te leggen en naar ons idee is dat behoorlijk goed gelukt. Vrijwel dagelijks zitten we saampjes op de bank, kijken tevreden in het rond en verzuchten vervolgens gelukzalig hoe gezellig we het hier wel niet vinden.

Strikt genomen heeft ons paleis qua inrichting een nogal drastische metamorfose ondergaan. Alles is vervangen. Alleen de slaapkamer is in die drie jaren min of meer hetzelfde gebleven. Een lichtblauwe muur, drie witte muren, twee forse houten kledingkasten en een monsterlijk zilverkleurig bed. Het ligt prima en ik slaap er doorgaans als een roosje in. Maar het is echt helemaal niet mijn smaak. En vandaag kwam Sjoerd er eerlijk voor uit dat hij het eigenlijk ook spuugzat is. Als hij het over mocht doen, had hij absoluut voor iets anders gekozen...

Dus. Aan de slag! Mijn hoofd loopt over van de ideetjes. We willen meer kleur. Meer gezelligheid. Meer warmte. Meer sfeer. En we willen het low budget houden. Dus de vloer blijft erin liggen, de gordijnen blijven hangen en ook de kledingkasten worden gehandhaafd. Maar voor de rest gaan we los!

Geen opmerkingen: