maandag 23 april 2007

Meer

Vandaag kreeg ik Meer in handen.

Meer is het boek van en over Merel van den Berg. Merel hield in 2004-2005 een weblog bij. Ze schreef daarop over haar strijd tegen kanker. Maar vooral over leven. Hoop hebben. Helaas heeft Merel de strijd niet kunnen winnen. Ze overleed in november 2005. 27 Jaar jong.

Ter nagedachtenis aan Merel hebben haar familie en vrienden haar weblog in boekvorm uitgebracht. En het boek is prachtig vormgegeven. Het heeft iets liefs, iets warms. Het straalt, hoe gek ook, iets gezelligs uit. Het nodigt uit tot lezen.

Ik ben er vanmiddag meteen in begonnen maar al na een paar bladzijden merkte ik dat ik er niet verder in kwam. Hoe stom het ook klinkt, ik vond het veel te confronterend. Niet in de laatste plaats doordat ze exact dezelfde layout gebruikte als ik ook heb. En door alle foto's van haar en haar hondje. En natuurlijk doordat je bij voorbaat weet hoe het afloopt. Ik werd er gewoon zo verdrietig van...

Toch ga ik het boek ook zelf bestellen. Het is gewoon te mooi om het niet te doen. En wie weet, lukt het me over een tijdje wel om me er doorheen te worstelen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Irène,
Via de statistieken van de website van Merel van den Berg (www.merelvandenberg.nl) kwam ik op jouw weblog terecht.
Best vreemd om op een weblog met dezelfde layout te komen, beetje schrikken :-)
Ik wil je sterkte wensen met jouw situatie. En je moet het boek van Merel echt lezen hoor! :-) Het is harstikke positief boek.

Groet, Eva Leffef
(vriendin van Merel en ik heb haar website gemaakt)

Irèneke's wereld zei

Hoi Eva,

Voor mij gold precies hetzelfde. Even slikken!

Inmiddels heb ik het (geleende) boek uit, er zelf een exemplaar van besteld en dat al in huis.
Tussen de tranen door vond ik het mooi en inderdaad erg krachtig.
Het blijft alleen immens verdrietig en oneerlijk dat het zo eindigt. Merel zelf heeft nu gelukkig geen pijn meer. Maar allen die haar lief hadden voelen haar gemis elke dag opnieuw.

Haar (nieuwe) website vind ik trouwens ook heel erg mooi. Hebben jullie er over nagedacht om er ook iets van een gastenboekje of andere mogelijkheid tot reageren bij te maken?

Groetjes,
Irène