dinsdag 17 april 2007

Vadervlekjes

Vroeger, toen ik een jaar of acht was en de bast van mijn vader een fractie minder behaard, kwam ik tijdens een zomerse dag tot de geruststellende ontdekking dat ik zeker weet dat ik een kind van mijn vader ben. Niet dat ik daar ooit ook maar een seconde aan heb getwijfeld overigens! Het waren echter de moedervlekjes (vanaf toen omgedoopt tot vadervlekjes) die op dat moment het definitieve bewijsmateriaal leverden. Gelijk in aantal en op precies dezelfde plekken. Met dna valt niet te spotten! (De CF nog buiten beschouwing gelaten natuurlijk, al beweert mijn oma van vaders kant bij hoog en laag "dat het niet van onze kant komt!".)

Ironisch genoeg zijn het diezelfde birthmarks waar ik eigenlijk al jarenlang vanaf wil. Ze zitten op vrij onhandige plekken en hebben een ronduit ontsierend effect op mijn vaak toch al aanwezige buikpartij. Het mes erin dus! Maar al die jaren was ik te schijterig om ermee naar de huisarts te gaan. Blijkbaar vond ik ze toch niet storend genoeg om er iets aan te laten doen. Tot afgelopen weekend. Met die absurde hittegolf kwam het ongemak ineens weer als een duvel uit een doosje tevoorschijn. Tussen het genieten van de zon door, liep ik stiekem de hele tijd met de mantra "Maandag de huisarts bellen!" in mijn hoofd.

Vanmorgen kon ik terecht om ze te laten bekijken. Met een fel lampje (waarvan ik altijd dacht dat zo'n ding alleen gebruikt werd om oren, kelen en neusgaten mee te inspecteren) bestudeerde hij ze stuk voor stuk. Ze bleken allemaal goedaardig. Nou wist ik dat natuurlijk zelf ook wel, maar toch. ;-) Samen besloten we dat er voorlopig 3 geëlimineerd worden. En groot was de opluchting toen de huisarts vermeldde dat er niet gesneden gaat worden! Hoe hij ze dan wél gaat laten verdwijnen, is me jammerlijk totaal ontschoten. Het enige dat is blijven hangen, is wat ik donderdagochtend moet doen. Namelijk de 3 veroordeelde vlekjes voorzien van een gezellige pleister met Emlazalf om het zaakje te verdoven. Geheel pijnloos gaat het dus toch niet worden...

1 opmerking:

Mars zei

Je Kunt het!!!