maandag 7 mei 2007

Benefietavond Zaandam

Helemaal naar Zaandam was op een gewone maandagavond net even te ver voor ons. Maar dankzij de live internetverbinding hoefden we geen seconde te missen van de geweldige benefietavond die in het Zaantheater werd gehouden.

Dolf Jansen, Hans Sibbel (alias Lebbis), Peter Heerschop, Viggo Waas, Owen Schumcher en nog veel meer bekend en wat onbekender cabarettalent zette vanavond zijn/ haar beste beentje belangeloos voor om geld te genereren voor de NCFS.

Ik vind het fantastisch om te zien dat er steeds meer mensen zijn, die CF op de kaart willen zetten. CF moet bekender worden. Het draagvlak onder het volk moet groter worden. Er is altijd meer aandacht en nog meer geld nodig. Alleen dan kan er gedegen onderzoek worden gedaan. Naar behandelmethoden, nieuwe medicijnen en op een dag heel misschien zelfs genezing. Maar ook een heikel punt als orgaandonatie is nog voor te weinig mensen belangrijk genoeg om er een mening over te hebben. Want zolang er geen genezing mogelijk is, blijft het ontvangen van donorlongen onze enige kans op een langer leven.

Geen opmerkingen: