dinsdag 29 mei 2007

That sucks!

Het domino-effect? Murphy's law? Of gewoon slechte spullen gekocht?
Zo zoetjes aan begint het erop te lijken dat al onze apparaten, al dan niet voorzien van electronica en/ of te gebruiken voor huishoudelijke doeleinden, hun beste tijd hebben gehad.

De huishoudhorror begon met de plotselinge uitval van de wasmachine en werd spoedig opgevolgd door de haperende computer. En nu staan op de nominatielijst van te vervangen producten achtereenvolgens: de stofzuiger, de föhn, de strijkbout en de digitale camera.

Vorige week stootte de stofzuiger plots een wel heel onaangenaam riekende brandlucht uit, om afgelopen zaterdag definitief de geest te geven. De föhn vertoont eigenlijk al jarenlang spannend gedrag. Net op het moment dat hij oververhit dreigt te raken en dat middels indrukkend geloei kenbaar maakt, is mijn haar droog. Het feit dat hij al tíg keer op de grond gedonderd is, zal waarschijnlijk ook niet bijdragen aan een hele lange levensduur. De lekkende strijkbout ben ik eveneens zelf schuld. Dat geef ik grif toe. Ook die kan dus gewoon niet tegen vallen. Bij de digitale camera ten slotte is het iedere keer dat we hem aanzetten een kwestie van de vingers kruisen en geduldig afwachten of hij het nog doet. We lijden kortom nogal aan materiaalmoeheid.

First things first. Met een hond in huis is Swifferen geen reële optie. Dus moest er voor de derde keer in 3 jaar een nieuwe stofzuiger komen. Toegegeven, de eerste zuiger, een Samsung, was een relatief goedkope prul. Maar voor dat moment paste hij het best bij ons te besteden zuigbudget. Van nummer 2, een heuse AEG, waren de verwachtingen dan ook een heel stuk hoger gespannen. Aus Erfahrung Gut. Nou, dan mág je er ook wel wat van verwachten, nietwaar? Maar al na een paar maanden was de oprolfunctie van het snoer naar zijn grootje en lag er sindsdien naast de stofzuiger altijd een breiwerk aan kabel in de opbergkast.

Na een uitgebreide studie en een zorgvuldige calculatie hebben we eens diep in de buidel getast en flink gek gedaan. We zijn namelijk overgegaan tot de aanschaf van een stoere Dyson Allergy Parquet. Vanaf nu dus geen geklooi meer met niet passende of uit het assortiment gehaalde stofzuigerzakken. Of van die warme stank die uit de achterkant van het zuigmachien komt. Onze James heeft een uniek filtersysteem en bovendien een garantietermijn van 2 jaar. Eens kijken hoelang we het hier mee uitzingen... Kyrie e Dyson!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien is jullie stroom bedorven? ;)

Elly zei

Heee ik had een reactie geplaatst, is-t-ie weer niet overgkomen.
Nog een keer. Ik zei:

Heee Ireeen,
Dat Kyrie e Dyson vind ik, als koorzangeres, heel origineel en creatief. Misschien moeten we voor jullie twee ook een benefiet organiseren :-(
Sterkte met de haperende huishoudelijke hulpen
Elly

Tamara zei

Balen zeg!

Nou mocht je nog een föhn willen, heb er hier nog 1 in de kast liggen, vrij nieuw en heb m eigenlijk al niet meer gebruikt sinds ik thuis woon:S Ik gebruik bijna een jaar de föhn niet meer, omdat mijn haar er heel droog en pluizig van word. dus... zeg het maar;)

xxx Tamara