zaterdag 26 mei 2007

Vuilniszak

De weersvoorspellingen waren niet om over naar huis te schrijven.

"Zal ik anders 2 vuilniszakken meenemen met voorgeknipte hoofd- en armsgaten? Dan hebben we ten minste iets als het gaat regenen."

- "Ja nee Irène. Ik ben niet zo'n festivalhomo die met vuilniszakken om gaat lopen!"


Tot bijna 21.00 uur houden we het wonderwel droog. Tijdens het staartje van Good Charlotte breekt de hel echter los. Binnen 5 minuten zijn we nat tot op ons ondergoed. Good Charlotte is een erg leuk punkbandje met een nogal Christelijke grondslag. Wij vermoeden dat de initialen van de band 'GC' een dubbele betekenis hebben en evenwel voor Good Christian staan. In cd-boekjes wordt steevast God bedankt en ook tijdens dit optreden horen we hem vaag iets zeggen over de bijbel.

Na Good Charlotte is het de beurt aan Marilyn Manson. Een band met een alles behalve Christelijk gedachtengoed. Dood en verderf is in mijn ogen een meer passende metafoor. Rillend van de waterkou kunnen we maar een ding concluderen. Hij heeft gesproken, de toorn van God is ontbrand boven Landgraaf. Al na 30 seconden Marilyn Manson zetten we het op een h/r-ollen. We smachten naar droge kleren en een dak boven ons hoofd.

Sjoerd, morgen toch maar een festivalhomo-met-vuilniszak voor jou en een Onze Vader-tje voor mij?

Geen opmerkingen: