donderdag 31 mei 2007

Zonder zadel?

Dat het er alle schijn van heeft dat Tinky Winky homo is, weten we in Nederland toch allang? Met zijn leuke, rode tasje en de subtiele verwijzing op zijn hoofd. Nou en? Laat 'em lekker. Hij doet er niemand kwaad mee en de eerste peuter die een trauma aan deze vrolijke, paarse dikkerd heeft overhoudt moet nog geboren worden.
Als de Polen zich hier al zo druk om maken, wil ik niet weten wat hun mening is over het Groningse HIV-schandaal.

Ik vind het stuitend. Kan er met mijn kop niet bij.
Het gebeurde in Groningen zou gaan om een exces. Maar dat mensen doelbewust HIV opzoeken, schijnt binnen een bepaalde groep homo's algemeen geaccepteerd te zijn. Er bestaat zelfs een (als je het mij vraagt vrij misplaatste) term voor: bevruchten. Wat is er in vredesnaam geil aan om onbeschermde seks te hebben met iemand van wie je zeker weet HIV te kunnen krijgen? En welke verdorven machtswellusteling gaat zijn eigen besmettingswoede afkoelen op een ander door hem dan ook maar te infecteren?

Waar ik me ronduit kwaad om maak, is dat HIV door die bewuste barebackers wordt gezien als 'maar een chronische ziekte'. Met een handje vol pillen en een puike ziektekostenverzekering kun je er prima oud mee worden. Vroeg of laat word je er toch wel mee besmet dus kom maar op, dan doe ik het net zo lief zelf wel even.
De arrogantie! Je kíest toch &%^@#! niet voor een chronische ziekte? Bijna heel Afrika is onderhand besmet. Er zijn daar mannen die serieus geloven dat ze weer beter worden door het met baby's te doen. Gruwelijk. Maar zij weten niet beter. Als Bush het geld dat hij in oorlogje spelen met Irak steekt nou eens zou investeren in een deugdelijk AIDS-programma voor Afrika. Met goede voorlichting en voldoende medicijnen, dan zouden we op wereldniveau een stap voorwaarts zetten.

De HIV-verenging zou als klap op de vuurpijl onbeschermde seks aanmoedigen. Dat is natuurlijk ook the world upside down. Met een beetje pech zijn we terug bij af wat betreft de homoïntegratie en -acceptatie. En dat is heel zuur. Vooral voor alle homo's die hier ook van walgen, maar onbedoeld in de excessen van dit afvoerputje worden meegesleurd.

Geen opmerkingen: