vrijdag 29 juni 2007

Droomman

Mijn galbulten zijn vandaag op hun - naar ik hoop! - hoogtepunt. De anti-jeukpillen werken redelijk; ik krab een stuk minder. Maar mijn spierwitte armen en benen worden bijna volledig bedekt met vuurrode plekken. Ik voel me zielig en lelijk en kan nog maar een oplossing bedenken: naar de stad. De uitverkoop is begonnen! In dit geval helemaal het allerbeste excuus voor het bedwingen voor een opkomende depressie.

Als ik thuiskom voel ik me inderdaad een stuk beter! Twee paar schoenen, een dottig jurkje, een kekke korte broek en een behaaglijk vest heb ik voorzien van een fikse korting de mijne gemaakt. Over de schoenen maak ik me weliswaar een beetje zorgen. Hoe ga ik dit nou weer aan Sjoerd verkopen?

Het jurkje en de flatjes zijn a match made in heaven. Ik besluit het setje als een soort woonaccessoire in de kamer uit stallen. Het jurkje drapeer ik aan onze antieke kast en de flatjes schik ik er stylish onder. En voor die sneakertjes verzin ik nog wel een excuus.

Bij thuiskomst geef ik Sjoerd een zoen en loods hem naar de kamer. Hij kijkt eerst naar de wirwar aan plastic tasjes en kassabonnetjes op tafel en richt vervolgens zijn blik op de kast. "Ja, zoiets had ik ook niet laten hangen!" is zijn reactie. De enige juiste! En (mede) daarom is Sjoerd echt mijn droomman!

Geen opmerkingen: