zondag 17 juni 2007

Het bekijken waard!

Toen ik op de lagere school zat en het CF-besef met de week groeide, was er nog maar weinig documentatie voorhande die mijn honger naar alles wat met CF te maken had kon stillen. Ik herinner me dat mijn moeder eens een kinderboek over CF bij de bibliotheek heeft besteld, maar daar ben ik de titel helaas van kwijt. Ook was er in die jaren de videoband 'CF, een taai gevecht' waarop een - voor die tijd uitvoerig - beeld werd geschetst over CF.

In de loop der jaren zijn er van verschillende kanten steeds meer initiatieven ontstaan om voor elke leeftijdscategorie passende informatiepakketjes aan te bieden. Voor 2 in mijn ogen juweeltjes wil ik op deze plaats graag reclame maken!

Op de Landelijke Ontmoetingsdag van de NCFS in april jl. werd de interactieve cd-rom CF, heb ik dat? gepresenteerd. Hij is bedoeld voor tieners en jongeren met CF en iedereen om hen heen. De stichting Artsen voor Kinderen is verantwoordelijk voor de productie ervan en zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen met een beperking of chronische ziekte.

Vanavond kwam ik per toeval terecht op de website van Sam. Op www.samisziek.nl wordt in toegankelijke kindertaal en met gebruikmaking van vrolijk gekleurde tekeningen het verhaal van Sam en zijn CF uitgelegd. De site is gemaakt door een groep tweedejaars studenten HBO-V van de Haagse Hogeschool. Chapeau!

Geen opmerkingen: