maandag 4 juni 2007

Kruistocht om spijkerbroek

Wat is dat toch met die spijkerbroeken van tegenwoordig?

Vroeger kocht je gewoon bij die ene vertrouwde winkel op de hoek een degelijke Levi's 501 voor 120 gulden en kon je er weer een hele poos tegenaan. Die vogel gaat anno nu echter niet meer op. Op nagenoeg elk exemplaar zit heden ten dage wel een lelijk ditje of datje. Om over de prijs nog maar te zwijgen...

Sjoerd's spijkerbroeken gaan steevast op dezelfde idiote plek kapot. Na verloop van nog niet eens zo'n hele lange tijd begint de naad van zijn rechter broekzak te rafelen. Een en ander zal ongetwijfeld samenhangen met het tig keer per dag tevoorschijn toveren van zijn aldaar opgeborgen zakdoek. Op zich is zo'n broek dan nog niet eens echt kapot. Maar toch ziet 'ie er dan net wat te sjofel uit om er netjes mee op zijn werk te verschijnen.

Wij dus naar de stad. Missie: spijkerbroek.
En dat is bepaald geen sinecure. Het vinden van een fatsoenlijke, lekker zittende spijkerbroek waar je ook nog eens niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen, lijkt welhaast onbegonnen werk. Draaipijp zus, voorgeperste kreukels zo. Dubbele naad dit, stomme opdruk dat. Lelijke wassing hier, kunstmatig gerafelde plekken daar. Ja hallo, dat is net de reden waarom we op zoek zijn naar een nieuwe!

Na in het verleden heel wat winkels afgelopen te hebben, slagen we tegenwoordig negen van de tien keer probleemloos bij Mexx. Daar hebben ze vrijwel altijd gewoon leuke broeken, met zonder fratsen en prijstechnisch acceptabel. Behalve nu. Geen enkele jeans, alleen wat van dat dunne, flodderige spul. Chagerijnig staan we even later dus weer in de drukke winkelstraat. Want we weten wat er naar alle waarschijnlijkheid van komen gaat: een ellenlange zoektocht, samen met de rest van koopzondag winkelend Roermond. Al zigzaggend wurmen we ons een weg tussen de hordes mensen en ontelbare kledingrekken en -schappen. De Score, zo blijkt later, wordt onze redding. De jonge verkoper met het uiterlijk van een rapper snapt desondanks precies wat we bedoelen en overhandigt Sjoerd twee modellen. Allebei van G-star. Heette dat vroeger niet gewoon Gapstar? De prijskaartjes proberen we te negeren. In deze fase van de strijd is alles geoorloofd. Zover zijn we inmiddels. Alles wat naar oké riekt, mag nu mee.

Model twee zit uiteindelijk het lekkerst (volgens Sjoerd) en staat het mooist (volgens mij). Rover, die ook mee is, heeft geen stem. Die heeft alleen maar oog voor iedereen die hem aandacht geeft. En dat zijn er weer een hoop!

3 opmerkingen:

Tamara zei

Ehmm... wat is er gebeurd met de goeie oude naald en draad en het vastzetten van de naad?:P

xxx Tamara

Irèneke's wereld zei

Tamara,

Speciaal voor jou heb ik de jeans in kwestie even op de foto gezet en als illustratie bij de tekst gevoegd.

Ben je nu nog steeds van mening dat hier naald en draad aan te pas kunnen komen? Indien ja: dan wil ik graag bij jou op naailes! :-)

Tamara zei

I see:P nee dit wordt idd erg vervelend als je dat moet naaien.