vrijdag 1 juni 2007

Live Life Then Give Life!

Trots. Ik voel me apetrots. Op BNN. Ook een beetje mijn BNN.

Wat een fenomenale uitzending hebben ze er van gemaakt. Integer, respectvol, indringend. Dit is waar BNN voor staat. En waar BNN zich onderscheidt van de rest. Alle respect voor de deelnemende mensen met een nieraandoening en presentator Patrick Lodiers.

Voorzitter Frank Dillich: "Een jaar hebben we aan deze stunt gewerkt. Maar dat het zo'n succes zou worden, hadden we nooit verwacht. Slechts een handjevol mensen wist van de daadwerkelijke opzet van het programma. Zelfs de cameramensen die vrijdagmiddag moesten repeteren, wisten niet dat het een act was."

Eat your heart out Jan Peter Balkenende, Joop Atsma en al die andere zogenaamde fatsoensrakkers. Waarom hanteren maar liefst 13 Europese landen het geen-bezwaar-systeem en hoort Nederland daar nog steeds niet bij? Waarom is de donorwetgeving in een vooruitstrevend en geciviliseerd land als Nederland zó belabberd geregeld?

Voor Groot Brittannië geldt dat er helaas ook nog steeds een groot tekort is aan orgaandonoren. Emily en Emma (beiden met CF) hebben daarom zelf een campagne in het leven geroepen. Live Life Then Give Life!

1 opmerking:

Melanie zei

Wat een hoax, wat een stunt. Ik vind het geweldig! Maar dat smste ik vannacht ook al ;-)