vrijdag 22 juni 2007

Stresskipje

Een volgeplempte dag vereist in mijn geval een strakke planning. Ik moet overzicht hebben en houden, anders word ik gek. Lijstjes maken, structuur creeëren, dingen afstrepen en keuzes maken.

In het geval van vandaag zit er niks anders op dan vol-ko-men opgedirkt (fully all the way) de laatste verjaardagsboodschappen voor het feestje van vanavond te gaan doen. Dat ik me daar niet zo gemakkelijk bij voel is jammer, daar moet ik me dan maar even overheen zetten. Erna moeten we namelijk direct door naar de bank om geld los te peuteren voor de B.V.

Gehuld in mijn zakelijke, bankzame kledij, het gezicht volledig in de stuc en de haren strak in de lak sjouw ik met stokbroden en vlaaidozen door het dorp. Mensen die mij al een tijdje niet meer hebben gezien, kijken 2 keer om en vragen vervolgens verbaasd of ik het ben. Ja, maar eigenlijk niet. Bij de bank gaat alles voorspoedig. Ons beider outfitjes steken nogal af bij wat de adviserende bankman draagt. Ach, zo komen we in ieder geval serieus over.

Eenmaal thuis hebben we een klein uurtje om éven bij te komen. De oncomfortabele kleren gaan weer op de hanger en ik gun mezelf een kort contactmoment met mijn matras. Eigenlijk wil ik maar een ding: slapen. En ik ben niet de enige. Toch klimt Sjoerd algauw weer uit bed. "Ik heb zo'n idee dat mijn oma wel eens eerder hier zou kunnen zijn dan afgesproken." En warmempel, 35 minuten eerder dan gepland gaat de deurbel. Lichtelijk mokkend hijs ik me in mijn spijkerbroek. Weg planning, weg structuur. Als oma weer vetrokken is, blijken we ineens toch wat tijd over te hebben. Een welkome verrassing. In relatieve rust treffen we de laatste voorbereidingen voor de avondparty.

Als de kamer volzit met familie en vrienden, de 2 jongste bezoekers tevreden in ons bed liggen te slapen en eenieder voorzien is van een natje en een droogje komt de rust over me heen. De bijna jarige geniet van zijn feest, de gasten hebben het naar hun zin. Het kost wat moeite, maar dan héb je ook wat! Sinds wanneer ben ik in zo'n stresskip getransformeerd?

2 opmerkingen:

Melanie zei

Het was in ieder geval een gezellig feestje! En van jullie gestress was niets meer te merken.

Fred zei

Hoi Irene,

waar blijft de foto van de bankoutfit?
En nog gefeliciteerd!!
Groeten Fred