donderdag 28 juni 2007

Verboden vruchten

"Dit is netelroos mevrouw. Maar ik denk niet dat het een externe oorzaak heeft. Ik zou het eerder intern zoeken."

Omdat ik voordat we op vakantie gaan nog wat medicijnen moet bestellen en ik gepokt en gemazeld niet met een gerust hart van huis ga, besluit ik voor vanmorgen ook maar even een afspraak met de plattelandsdokter te maken. Om 10.35 uur ben ik pas aan de beurt maar vanaf 9.00 uur zit ik de wijzers van de klok vooruit te kijken. Ik word gek van de jeuk! Nooit eerder was de behoefte een arts te bezoeken zo groot. Weer een nieuwe ervaring.

Eenmaal in de spreekkamer show ik hem mijn gespikkelde ledematen en mijn inmiddels gezwollen hoofd. Over hoe de vakantiefoto's er in deze abominabele staat uitzien, probeer ik me nog maar niet druk te maken. Mijn redder in nood komt vast met een deugdelijke oplossing. Het zijn dus galbulten die naar alle waarschijnlijkheid niet van de wasverzachter komen. De huisarts denkt eerder aan een voedselallergie die te vinden is in de hoek van de rode vruchten. Watte? Hij vertelt dat je een allergie opbouwt. Dat kan jaren duren en daar hoef je helemaal geen last van te hebben. Maar er komt een moment dat de trigger groot genoeg is en de allergie zich - bijvoorbeeld - in al zijn jeukende roodheid op je velletje tentoonspreidt. Het feit dat ik al jarenlang dagelijks antibiotica slik én mijn totaal IgE nogal aan de hoge kant is, vormen eveneens factoren die op een gegeven moment tot allergische reacties kunnen leiden. Prikkels genoeg, zogezegd. Mijn imuunsysteem is kortom nogal een zooitje!

Gewapend met een antihistaminicumrecept (galg je even mee?) en het advies voorlopig geen producten met vruchtenextracten te eten, verlaat ik met een mengelmoes van opluchting maar ook verbazing (Ik? Een voedselallergie?) het pand. Op naar de apotheek.

2 opmerkingen:

Ben zei

Hoi Irene,
Bij toeval kwam ik op jouw site terecht. Bij deze ook een compliment, met je weblog en natuurlijk nog steeds je activiteiten bij de WJV en natuurlijk je uiterlijkn (dacht overigens dat je van mijn leeftijd was, maar ik heb je behoorlijk ingehaald,lol).
Ga zo door en hou de dicipline en je principes erin.
Met gaat het overigens, zeer goed dankzij het vele sporten (vecht & fitness, skaten enzo) en blijven doorwerken, dankzij gezond verstand.

Hou je taai,

Gr. Ben

Tamara zei

Heey Balen van die allergie! Mag je nou ook geen rosé meer drinken? dat is toch ook rood/roze;) Nou ik hoop dat het snel overgaat!!

xxx Tamara