dinsdag 31 juli 2007

Barbieëxplosie

6 Weken zomervakantie, 3 kinderen en 2 werkende ouders zijn niet altijd een gouden combinatie. Om onze vrienden een dagje uit de brand te helpen (en omdat ik het natuurlijk ontzettend leuk vind!) bood ik daarom aan om vandaag de zorg voor hun oudste dochter op me te nemen. Haar 2 jongere broertjes kunnen tijdens deze periode gewoon op het kinderdagverblijf terecht, maar voor een 6-jarige basisschoolganger is wat meer kunst- en vliegwerk nodig.

Om 9.00 uur stond ze vanmorgen voor de deur. Getooid met een tas vol jongensbarbies. Want ik heb alleen maar meisjes. Binnen een halfuur lag de salontafel bezaaid met bontgekleurd Barbietextiel. De meisjes werden in hun mooiste jurken gehuld. Er wachtte immers een hele stoet aan huwbaar mannelijk plastic. In datzelfde halfuur had ik een tijdreis van zo'n 20 jaar gemaakt. Even leek het alsof ik zelf weer kind was. Plots herinnerde ik me wat er nog meer aan Barbiespul bij mijn ouders op zolder moest staan. "Fleur! Ik heb ook nog een hele gave Jeep van de Barbies! En een keuken. Zullen we die op gaan halen?"

Een uur later leek het alsof er een bom in onze woonkamer was ontploft. De hele ruimte was gehuld in een roze waas. Op mijn ouders zolder lagen niet alleen de Jeep en de keuken. Ook vond ik tot mijn grote vreugde de schoonheidssalon, de slaapkamer, de badkamer, het ziekenhuisbed en de strandspullen. Je begrijpt, de meisjes hebben zich de hele dag uitermate goed vermaakt!
(En mijn ouders zijn blij dat hun zolder weer een fractie leger is geworden. Al blijft het natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat... ;-))

Geen opmerkingen: