vrijdag 6 juli 2007

Onder mijn parapluutje

Wat onze zomerhit van 2007 wordt, is na een dagje op het strand liggen helemaal duidelijk. Umbrella van Rihanna. En niet omdat het zoveel regent in Zuid-Frankrijk!

Eigenlijk mogen er vanaf 1 juni geen honden op de Franse stranden komen. Maar ja, wie niet waagt, die niet wint. De Franse roodgebroekte David Hasselhof zou ons bij het ontdekken van onze illegale actie hoogstens van het strand af kunnen sturen. Dat risico wilden we best nemen. En daarnaast zijn we nooit vies van een leuke uitdaging. We besloten: we waren op een missie!

Sjoerd droeg in zijn ene hand een plastic tas met daarin de meest noodzakelijke strandbehoeften en onder zijn andere arm de gele parasol. Ik ploegde op m'n slippers door het rulle zand met een badlaken om mijn nek en aan mijn schouder de weekendtas met daarin Rover. In geval van nood kon ik Rover bedekken met de handdoek en zou niemand in de gaten hebben dat wij probeerde een hond het strand op te smokkelen.
We kozen een strategisch plekje bij de rotsen uit, half verscholen tussen de ruige stenen. En precies in het midden tussen de 2 uitkijktorens van de aanwezige strandwachten. Nadat we onze positie definitief hadden bepaald, plantte Sjoerd fluks de parasol in het zand en moffelde ik de tas met daarin Rover onder het gele doek. Een kind kan de was doen. Geen haan die ernaar kraaide. Onze eerste missie was geslaagd!

Rover heeft de hele middag lekker onder zijn parapluutje gelegen. Een beetje slapen, een beetje rondkijken, eens wat drinken. Hij vond het helemaal prima.

When the sun shines
We'll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be your friend
Took an oath
I'mma stick it out 'till the end
Now that it's raining more than ever
Know that we still have each other
You can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh eh eh eh)

Geen opmerkingen: