woensdag 4 juli 2007

Our Simple Life

Onze eerste reisdag eindigt ergens op een desolaat industrieterrein in Valence Nord. Daar bevindt zich namelijk het Formule 1 hotel waar we de nacht zullen doorbrengen. Het idee is goed, zo ondervinden we. Sjoerd heeft een volledige werkdag achter het stuur gezeten. Ik heb het grootste gedeelte van de reis knikkebollend doorgebracht. Bijwerking van mijn anti-jeukpilletjes. Ze zijn kleiner dan een halve tictac, maar brengen als het moet een olifant onder zeil. En inderdaad, als je slaapt voel je geen jeuk! We zijn kortom allebei redelijk gaar en daarom best blij dat we nu niet nóg 400 km door hoeven jakkeren.

De uitwerking laat alleen nogal te wensen over. Het hotel blijkt namelijk ronduit armetierig. De grootte van de kamer doet met recht denken aan een duiventil. In eerste instantie kunnen we niet eens een raam ontwaren! Na goed zoeken blijkt het vierkante venstertje achter een subtiel wit gordijn verstopt te zijn. Als je naar het toilet moet of een douche wil nemen, zul je met je spullen de gang op moeten. Je tanden poetsen kan er gelukkig nog wel, maar waar is het zeepje om je handen te wassen? Ook ontdekken we dat het nuttigen van een avondmaaltijd er domweg niet mogelijk is. Met terugwerkende kracht vieren we onze eerder verorberde spaghetti bolognaise in een of ander Frans snelwegetablissement.

Wisten wij veel. Ja, het was inderdaad wel erg goedkoop toen we de kamer vorige week via internet reserveerden. Toen hadden de alarmbellen eigenlijk al moeten gaan rinkelen. Bovendien hangt de geur van het 4 sterren tellende Novotel Amsterdam Airport nog vers in onze tandenborstels. Daar is moeilijk tegenop te concurreren, ook al behoren beide hotels tot hetzelfde concern.

Een stelletje verwende snotapen, dat zijn we! The Simple Life met Paris Hilton en Nicole Richie is er niks bij. Bovendien had Paris in dit specifieke geval natuurlijk wel beter geweten. ;-)
Met de slogan Formule 1: een ervaring rijker en een illusie armer vallen we evengoed heerlijk in slaap. Zie je wel; als je maar moe genoeg bent, maakt het geen donder uit waar je ligt.

1 opmerking:

Tamara zei

Nog nooit in een Formule 1 hotel geslapen dus? Wij wel een aantal keer, op heen en terug reizen, en ik vind eigenlijk dat je wel een beetje overdrijft:P De kamertjes zijn klein, maar zijn ook eigenlijk alleen voor overnachting bedoeld, de bedden en het ontbijt zijn verder prima. Voor de douche moet je een paar stappen zetten, maar ook die is niet onprettig. Er zit zelfs een föhn bij!:P

Duss hmm stelletje verwende apen zijn jullie:P