vrijdag 31 augustus 2007

Ai*

Eens in de zoveel tijd droom ik dat mijn tanden los zitten. Zo los, dat ze er dreigen uit te vallen. Maar als ik er in mijn droom dan mee wiebel - wat ik natuurlijk niet moet doen, maar de aanzuigende werking is te groot - kan ik ze gek genoeg weer op hun oude plek terugzetten en lijkt het euvel voor dat moment verholpen.

Toen ik vanmorgen echter wakker werd, was het eerste wat ik deed angstvallig met mijn tong de binnenkant van mijn mond verkennen. Pfieuw! Ze zaten er allemaal nog en van wiebelen was geen sprake...
Afgelopen nacht waren ze er in mijn droom dus wél allemaal uitgevallen. De tandarts reageerde nogal laconiek en had 'ergens volgende week nog wel een gaatje om aan mijn voormalig gebit te sleutelen'. En mijn niet-graag-winkelende moeder wilde ineens niks liever dan met mij en mijn gehavende muilwerk de stad in! Bovendien peuterde ik naast tanden en kiezen ook meteen maar een stuk hersenen uit mijn bovenkaak. De uitgepulkte homp verstand zag eruit als een grote, roze gamba mét staart.

Dromen dat je tanden uitvallen, schijnt heel vaak voor te komen. Maar van de zonet op internet opzochte verklaringen word je niet echt vrolijk... Tussen alle vermeende onheil en ellende vond ik gelukkig toch ook een positieve uitleg. Dromen over tanden of het verliezen ervan wil zeggen dat je binnenkort een transformatie of een innerlijke verandering zult ondergaan. Laten we het daar dan maar op houden!

*Ai = tandloos zoogdier

2 opmerkingen:

Louise zei

Moest erg om je droom lachen. En wat een bijzondere tand-droomvariatie om ook en passant je hersenen eruit te pulken. Ik heb meteen even bij dromen over hersenen gekeken:

Een droom over je hersenen suggereert dat je onder hevige intellectuele stress gebukt gaat. Deze droom kan ook verwijzen naar je probleemoplossend talent en dat je deze vaardigheid meer zou moeten benutten.
Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je ideeen niet genoeg aandacht en erkenning krijgen. Je zou bezorgd kunnen zijn dat je kennis en lessen niet duidelijk genoeg overkomen.

Arme jij. Maar omdat je je probleem oplossende talenten in gaat zetten komt er gelukkig een enorme verandering in je leven. Waar dan heel veel aandacht voor komt. Hoezee!

Irèneke's wereld zei

Nou, ik kan niet wachten!
Eindelijk erkenning... =D