zondag 19 augustus 2007

Geld moet rijden

Al sinds Sjoerd kon praten, is het thema auto's niet meer weg te denken uit zijn leven. Hoe kan het ook anders, als je opgroeit tussen de vrachtauto's en dieseldampen van het transportbedrijf van je opa? Zijn in vroeger tijden bij elkaar verzamelde miniatuur Ferrari's staan anno nu nog steeds uitgestald in een kastje. En toen hij in zijn eigen huis ging wonen, trakteerde hij zichzelf op een abonnement op Autoweek. Sinds we samenwonen is dat toonkastje overigens verhuisd van de woonkamer naar het kantoor. Auto's zijn leuk, maar er zijn leukere dingen om je leefomgeving mee op te sieren.

Toch is de uitdrukking 'waar je mee omgaat, word je mee besmet' steekhoudend. Ook ik spreek sinds een jaar of vier een aardig woordje autotaal mee. Over aantallen pk's, bouwjaren en modellen hoef je mij niks wijs te maken. En hoeveel inch lichtmetalen velgen er onder een bepaalde auto liggen, schud ik ook zo uit mijn mouw. Al zeg ik het zelf, voor een vrouw ben ik best up to date.

Soms doen Sjoerd en ik een spelletje, meestal als we in de auto zitten. Het heet 'Welke auto zou je kopen als je 10.000 euro kapot mocht slaan?' Natuurlijk ga je dan eerst bepalen in welke categorie je moet zoeken. Functioneel of funcar. Meestal wordt het funcar, want daarin kun je nóg meer los gaan dan in de functionele hoek. In de afgelopen jaren zijn al verschillende merken voorbij gekomen. Zo fantaseerden we over en zochten we al eens naar een Mazda MX5 en een Fiat Barchetta. Research is immers erg belangrijk en kijken is nog niet altijd kopen. Bijna 3 jaar geleden vielen we uiteindelijk voor een Rover 2.16 cabrio, gelukkig voor heel wat minder geld dan ons beoogde speelbedrag. Sjoerd's vorige Rover 2.14 cabrio was nogal naar aan zijn einde gekomen (en Sjoerd zelf bijna ook...) dus symbolisch gezien was de cirkel toen rond.

Van het weekend speelden we sinds lange tijd weer eens een nieuw potje. Dit keer kwamen we uit bij een BMW Z3. En sindsdien is Sjoerd niet meer weg te trekken achter internet. De hele researchprocedure is opnieuw in gang gezet. Met argumenten als "Je leeft maar een keer!", "Wij mogen ons ook best iets gunnen!" en meer van zulk geleuter lokt hij me keer op keer naar de computer en wijst kwijlend naar het beeldscherm. Het hele plaatje is compleet. 17 Inch velgen, lederen bekleding, windscherm en mét hardtop voor in de winter. Dus, wij zijn de komende weekenden weer van de straat. Of, nou ja, strikt genomen eigenlijk niet. ;-)

1 opmerking:

Tamara zei

Toe maar een BMW... Jouw mannetje mot een keer met de mijne gaan praten, die is ook niet los te weken van het fenomeen "BMW":P

Naja...