donderdag 2 augustus 2007

Snijworst

Fleur wilde 'spikkelkesvleis' op haar brood. Al snel kwam ik er achter dat ze snijworst bedoelde. Dat zette me aan het denken. Alle kinderen lijken een zwak te hebben voor deze vleessoort. En gek genoeg bestaan er ook tal van synoniemen voor dit product.

Fleur had het over 'spikkelkesvleis' (spikkeltjesvlees).
Bij Sjoerd thuis spraken ze over 'rood weuske' (rood worstje).
Zijn vroegere buren hanteerden de term 'vleesje van Bruno' (de hond van opa die blijkbaar ook dol was op zo'n rood lapje).
En ik zei steevast 'ander vleesje'.

Hoe noemde jij je snijworst eigenlijk?

7 opmerkingen:

Mel zei

Bij ons was en is dat "het vleisj van Opa". Mijn opa had dit vlees altijd in huis en ik kwam er op scoutingkamp pas achter dat andere mensen niet wisten wat ik bedoelde met mijn vleisj van opa... dat dit gewoon een echte naam had. Opa is inmiddels al jaren geleden overleden, maar wij hebben het nog steeds over zijn vleisj.. ;-)

Anoniem zei

mijn nichtjes fleur en maressa noemen het vleeswaren product "spikkelworst" en overal waar ik oppas vinden kinders t lekker.
fijne zomer
groetjes manon

Marjan zei

Vlees van papa...

Nam pap altijd mee naar z'n werk! haha

Carla zei

Mijn man heeft het altijd over "sterfopstraatworst"(cervelaatworst);zo noemen ze het bij hem thuis.Tja,'k heb ook wel een beetje een vreemde schoonfamilie.

Groeten
Carla

Tamara zei

Ehm... ik ken eht niet anders snijworst... fantasieloos he;)

Irèneke's wereld zei

Carla, misschien zijn jouw man en mijn vader nog wel ver familie? Mijn papa wil die term (sterf-op-straat-worst) er in een jolige bui ook nog wel eens ingooien... :-S ;-)

Carla zei

Ha,ha,...grappig Irene.Vandaag op m'n werk onder de koffie over de "sterfopstraatworst" gehad.Ja,ja waar jou weblog al niet toe leidt.Volgens m'n collega's is "sterfopstraatworst" typisch Rotterdams.Slaat dus nergens op als jou vader het er ook wel eens over heeft en mijn schoonfamilie uit Delft komt.Maar het is wel geinig zulke woorden.Ken je trouwens poppendrollen? Zo noemt mijn mannetje die chippito-chips die je in kaas- en pindasmaak hebt.

Groetjes Carla