dinsdag 28 augustus 2007

Vermoei(en)d

Zoals verwacht maar toch ook weer niet (jezelf tegen beter weten in kunnen blijven verrassen houdt het leven in ieder geval spannend), voel ik me na de uitputtingsslag van de afgelopen dagen momenteel een uitgewrongen vaatdoekje.
Ik blijf het gewoon stom en ongrijpbaar vinden, dat ik na een paar 'intensieve' dagen (voor mijn doen dan, want kom op, hoe intensief kunnen 3 leuke avonden met prettig gezelschap en een puik moppie muziek zijn?) altijd zo afgemat ben. Natuurlijk kan ik mezelf niet vergelijken met iemand die een gezond lichaam heeft. En eigenlijk ook niet met het lichaam van een collega CF'er, nu ik er over nadenk. Ik voel wat ik voel en jij voelt wat jij voelt.

Proberen te omschrijven hoe het voelt om een uitgewrongen vaatdoekje te zijn, is ook vrij lastig. Ik ben vooral erg moe, maar niet moe zoals je kunt zijn na een fanatiek potje sport. Het is meer een soort lamlendige vermoeidheid. Dat met je ogen knipperen zelfs te veel is. Doorgaans, als ik niet weg hoef of geen bezoek krijg, tuttel ik gerust de hele ochtend in mijn pyjama door het huis. Maar op dagen als deze moet ik mezelf dwingen om gedouched te zijn voordat Sjoerd 's avonds thuis komt. Dan baal ik al dat ik mezelf zo voel en daar komt nog bovenop dat ik baal dat er helemaal niks uit mijn handen komt.
Ook heb ik het aldoor koud. Het maakt niet uit hoeveel lagen kleren ik over elkaar aantrek, ik kom gewoon niet op temperatuur. Als ik dan aan het eind van de middag eindelijk onder de knetterwarme douche sta en mijn onderkoelde lijf stukje bij beetje opwarmt, denk ik dan ook steevast 'waarom heb je dit nou niet eerder gedaan, druif?'.
Tot slot komt mijn buik ook immer in opstand in situaties als deze. Ook al heb ik braaf mijn Creons achterover gekapt, mijn darmen reageren alsof ik een literfles pure olijfolie heb verorberd. En van die buikpijn word ik dan ook weer: moe.

Af en toe ben ik maar een vermoei(en)d mens! ;-)

3 opmerkingen:

Fred zei

Hoi Irene,

Fijn om wat van je te horen, maar niet zo leuk dat het ff niet loopt.
Hou je haaks en de groeten!!

Fred

Anoniem zei

Slaap verwekkend hoor, druifje.

Juudje zei

Heel herkenbaar, vooral de vermoeidheid... Erg vervelend ook. Ik wil dan altijd nog heelveel dingen doen, terwijl ik tegelijkertijd ook gewoon lekker op de bank wil hangen/slapen.

Maar hopelijk ben je inmiddels weer bijgeslapen ;-)

xx Judith